My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Εξαπατούν ηλικιωμένους

Με ανακοίνωσή της, η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ ενημερώνει για την παράνομη δραστηριότητα ατόμων στην περιοχή μας και στην ευρύτερη βόρεια Ελλάδα, που εξαπατούν κυρίως ηλικιωμένους, λειτουργώντας ως εξής:

  1. astynomia-kilkis-001Συστήνονται ως γνωστοί των συγγενικού τους προσώπου, συνήθως παιδιών παριστάνοντας τον εφοριακό, λογιστή, ασφαλιστή ή άλλο επαγγελματία και με πρόφαση την οφειλή χρημάτων των παιδιών – συγγενών τους, τους πείθουν να τους δώσουν χρήματα.

–              Σε αρκετές περιπτώσεις προκειμένου να πείσουν τους ηλικιωμένους για ότι έρχονται εκ μέρους του συγγενή του, πραγματοποιούν ενώπιών τους, ψευδή τηλεφωνική κλήση προς αυτόν και παριστάνοντας ότι μιλούν μαζί του και έτσι τους αποσπούν τα χρήματα.

–              Πολλές φορές για να πετύχουν το στόχο τους, μεταφέρουν τους ηλικιωμένους με τα αυτοκίνητά τους σε τράπεζες ή Α.Τ.Μ. για την ανάληψη χρημάτων ή μπαίνουν στις κατοικίες τους και αφαιρούν χρήματα και κοσμήματα απασχολώντας αυτούς βρίσκοντας διάφορες προφάσεις (τους ζητούν καφέ, νερό).

  1. Συστήνονται ως υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. οι οποίοι ήρθαν στα σπίτια τους προκειμένου να ελέγξουν την ηλεκτρολογική εγκατάσταση για υποτιθεμένη βλάβη, εισέρχονται σε αυτά και αφαιρούν χρήματα και κοσμήματα.
  2. Οι δράστες είναι κυρίως Έλληνες άνδρες αλλά και γυναίκες,, μέσης και νεαρής ηλικίας, συνήθως καλοντυμένοι (σακάκι, κοστούμι) ή με φόρμα εργασίας που παραπέμπει σε εργαζόμενο της Δ.Ε.Η. και κάποιες φορές έχουν συλλέξει πληροφορίες για την οικογένεια του ηλικιωμένου.

Σε περίπτωση παρόμοιων συμβάντων, παρακαλούμε να μην επιτρέπετε την είσοδο αυτών στις κατοικίες, να ειδοποιήσετε άμεσα την Αστυνομία με τηλεφωνική κλήση στο “100“ και να συγκρατήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία των αγνώστων ατόμων (περιγραφή αυτών, πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων τους, χρώμα κλπ).

  1. Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε άτομα μέσης και προχωρημένης ηλικίας, κυρίως στα σταθερά τηλέφωνα των κατοικιών τους, με απόκρυψη αριθμού προσποιούμενοι τους νοσοκομειακούς γιατρούς, δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, στενό συγγενικό τους πρόσωπο, συνήθως παιδί τους, έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού. Προκειμένου να αποφευχθεί η φυλάκιση του και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές κυρώσεις, απαιτούν την καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών. Για να γίνουν πιο πειστικοί, συνεργοί τους παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία, αναλόγως του φύλου του συγγενικού τους προσώπου, προσποιούμενοι αυτό, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας ψυχολογική πίεση στα θύματα. Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, πλησίον της οικίας.
Σχολιάστε