My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κιλκίς: Εγκαίνια Πνευματικ. Κέντρου

Μεγάλη και ιστορική ημέρα πλέον χαρακτηρίζεται η 23η Ιουνίου 2019 για την Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, καθότι δύο ημέρες μετά τον εορτασμό την απελευθέρωσης της πόλης του Κιλκίς και 60 χρόνια από τα εγκαίνια του νέου φερώνυμου Ιερού Ναού, εγκαινιάστηκε το Πνευματικό Κέντρο.

Πρόκειται για έργο που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και εγκαινίασε ο μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ. Προηγουμένως ο τον αρχίμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, αναφέρθηκε στον κατάμεστο από ευλαβείς πιστούς Ναό, στο ιστορικό της απόφασης για την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου και την πορεία ολοκλήρωσης του έργου.

Το “σπίτι” όλων των ενοριτών, διαδέχεται την μικρή αίθουσα που είχε ανεγείρει ο μακαριστός π. Τριαντάφυλλος Καμψιάδης, και πρόκειται να στεγάσει όλες τις ενοριακές, πνευματικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες (κατηχητικά, κοινωνικό φροντιστήριο, αμφιθεατρική αίθουσα εκδηλώσεων, εφημεριακή κατοικία, χώροι φιλοξενίας, εντευκτήριο νέων, συσσίτια απόρων).

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού αποφάσισε να δώσει το όνομα της αλησμόνητης εκείνης πατρίδας της Στενημάχου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Διοικητής της 71ης Ταξιαρχίας “Πόντος” Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μποσμαλής, η Αντιδήμαρχος Κιλκίς κα Κατερίνα Ζιούτα, ο πρ. Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, αντιπροσωπεία του Δήμου Λατσιών Κύπρου, η Πρόεδρος κα Ευαγγελία Μαυρομάτη και μέλη του Συλλόγου Στενημαχιτών ν. Κιλκίς, κ.α.

Ευχαριστίες

Ο π. Επιφάνειος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην κατασκευή και ολοκλήρωση του Πνευματικού Κέντρου, αρχίζοντας με τη μνήμη του πατρός Σεβαστιανού Κωνσταντινίδη, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος άφησε στη διαθήκη του ένα σημαντικό ποσό για την έναρξη των εργασιών.

Ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ για το ενδιαφέρον και την πολύτιμη στήριξή του, τον ευλογημένο λαό του Κιλκίς, τους Ενορίτες του Αγίου Δημητρίου αλλά και όλους τους Κιλκισιώτες, επώνυμους και ανώνυμους, οι οποίοι ήταν και οι κύριοι συντελεστές του έργου, τους ανθρώπους που μόχθησαν και εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του κτηρίου, τον νέο Δήμαρχο Κιλκίς και ενορίτη κ. Δημήτριο Κυριακίδη, την Βιομηχανία Αλουμινίου “aloumil” και τους ιδιοκτήτες της Γεώργιο και Ευαγγελια Μυλωνά, το ζεύγος Μιχαήλ και Αλίκης Γιαννάτσκου και τον νυν Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Σισμανίδη. Σε όλους δόθηκαν οι ανάλογοι έπαινοι από τον Σεβασμιώτατο.

Σχολιάστε