My Twitter Feed

31 Ιανουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλκίς:Διαμαρτυρία λεωφορειούχων -

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, 2022

Μελέτες “γιοκ” για αρδευτικά -

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, 2022

Για τη προβολή του Δήμου Παιονίας -

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, 2022

Κατέρρευσε το “επιτελικό κράτος” -

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, 2022

Αλλαγές προσώπων στο Δήμο Κιλκίς -

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Δ. Κιλκίς: Απογραφή στο Συνεδριακό -

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Τα δωρεάν τεστ στο νομό Κιλκίς -

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Νέο όχημα για τη Πυροσβεστική -

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Κιλκίς:Διαμαρτυρία λεωφορειούχων

Διέλευση λεωφορείων του νομού Κιλκίς από την κεντρική οδική αρτηρία της 21ης Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της Ένωσης Επιχειρηματιών Τουρισμού Ιδιοκτητων Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του κλάδου.

Ακολούθως τα λεωφορεία στάθμευσαν για λίγα λεπτά έξω από το Διοικητήριο επιδίδοντας ψήφισμα στον Ανδρέα Βεργίδη με τα αιτήματα του κλάδου.

Στο ψήφισμα τονίζεται  μεταξύ άλλων ότι «ήδη από τις 23 Φεβρουαρίου 2020 τα προβλήματα από την εξάπλωση του κορονοϊού άρχισαν να γίνονται εμφανή στις επιχειρήσεις του τουρισμού και δυστυχώς 23 μήνες μετά τα προβλήματα μεγαλώνουν και παραμένουν άλυτα. Έτσι σχετικά με τα οργανωμένα ταξίδια στο εξωτερικό και το εσωτερικό οι ακυρώσεις είναι συνεχείς. Ουσιαστικά λοιπόν οι επιχειρήσεις μας δεν λειτουργούν ή σε ορισμένες περιπτώσεις υπολειτουργούν και τα λεωφορεία ιδιοκτησίας των μελών της Ενώσεώς μας είναι ακινητοποιημένα» .

Προστίθεται δε, ότι «μείζον θέμα παραμένει η ρευστότητα των επιχειρήσεών» και επισημαίνεται πως «τα τουριστικά γραφεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών δέχτηκαν ένα μεγάλο πλήγμα από την εξάπλωση του κορονοϊού και τη λήψη μέτρων από την Πολιτεία, που φέρνει σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους και θέτει σε δοκιμασία ακόμη και τη λειτουργία τους”.

Από τη πλευρά του, ο κ. Βεργίδης υπογράμμισε ότι “το θέμα της βιωσιμότητας των τουριστικών επιχειρήσεων είναι σημαντικό και απαιτεί την προσοχή, τη στήριξη και την ενεργοποίηση των αρμόδιων και εμπλεκόμενων φορέων για την επίλυσή του”.

Σχολιάστε