My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Κερδισμένοι και χαμένοι στο Κιλκίς

Η ΝΔ παίρνοντας χθες στο νομό Κιλκίς το 42,35% των ψήφων και μια διαφορά 19 περίπου μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε γι` άλλη μια φορά ότι ο νομός μας αποτελεί γι` αυτήν “κάστρο άπαρτο”!
Βέβαια η τόσο μεγάλη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται και στο γεγονός ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έλαβε στο νομό Κιλκίς το 3ο χειρότερό του αποτέλεσμα, μετά τις εκλογικές περιφέρειες Λακωνίας και Πιερίας.
Το τελευταίο αυτό θα πρέπει ασφαλώς να απασχολήσει έντονα το πρώην κυβερνητικό κόμμα, αν μάλιστα συνδυαστεί με τα πρόσφατα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών. Καθότι, στον μεν Δήμο Παιονίας παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη φορά άφαντο, ενώ στο Δήμο Κιλκίς θα εκπροσωπείται από τρεις μόλις δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 41!
Να γιατί κάτι τέτοια έκαναν τον κ. Τσίπρα να πει θες το βράδυ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί έτσι ώστε η μεγάλη εκλογική του απήχηση να αντιστοιχηθεί επιτέλους με την κοινωνική επιρροή του.
Όσο για το ΚΙΝΑΛ, θα πρέπει να είναι ευχαριστημένο με την επίδοσή του στο νομό μας, όχι μόνο για τη 3η θέση και την βουλευτική έδρα αλλά και για το γεγονός ότι πήρε διψήφιο ποσοστό (11,21%), τέσσερις μονάδες πιο πάνω από τον Σεπτέμβριο του 2015.
Στη θεαματική αυτή άνοδο ίσως να συνέβαλε και ο από την αρχή διαφαινόμενος σκληρός ανταγωνισμός για τη πρωτιά στον συνδυασμό, που θα οδηγούσε στη Βουλή, ανάμεσα στον τελικό νικητή Γιώργο Φραγγίδη και στον Στέφανο Παραστατίδη που ήλθε 2ος για 99 ψήφους!
Πάντως, το …παραδοσιακά δεξιόστροφο του νομού μας φάνηκε κι από το γεγονός ότι η ΧΑ κατέλαβε την τέταρτη θέση, ενώ το κόμμα Βελόπουλου την πέμπτη, αφήνοντας το ΚΚΕ στην 6η θέση σ` έναν νομό που κάποτε σημείωνε ποσοστά πάνω από τον μέσο όρο του. Και να σκεφτεί κανείς ότι έβαζε ως στόχο την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο Κιλκίς!
Σχολιάστε