My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Κεραυνοί Πολύδωρα για βιβλιοθήκες

dimosia-vivliothiki-kilkis«Κεραυνούς» με αποδέκτες εντός της κυβέρνησης – προεξάρχοντος του καθ’ ύλην αρμοδίου υφυπουργού Πολιτισμού Κ. Τζαβάρα – εξαπολύει ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ  Βύρων Πολύδωρας, με αφορμή τις συγχωνεύσεις 46 δημοσίων βιβλιοθηκών, μεταξύ των οποίων ως γνωστόν συμπεριλαμβάνεται κι αυτή του Κιλκίς. 

Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής υπογραμμίζει στην ερώτησή του, η οποία απευθύνεται και προς τον υπουργό Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη, ότι «η απόφαση για κατάργηση των βιβλιοθηκών “ισοδυναμεί με πνευματικό ακρωτηριασμό ενός τόπου και ενός λαού που είχε και έχει πάντα ως σημείο υπαρκτικής αναφοράς τη βιβλιοθήκη της πόλης του”.

Ο κ. Πολύδωρας βάλλει κατά των «λογιστικοπαθών» και των «αριθμολάγνων» της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι «ο τροϊκανογενής, κατά την έμπνευση και την τιμωρητική λογική, σχεδιασμός για ΄΄κατάργηση΄΄ των δημοσίων βιβλιοθηκών δεν μπορεί να γίνει σεβαστός, γιατί θα ήταν σα να συναινούσαμε στον πνευματικό αυτοχειριασμό μας, στον οποίο μας υποχρεώνουν είτε από δολιότητα, είτε από περιφρόνηση προς τον λαό που θέλει να ζήσει φτωχός έστω, αλλά με την εθνική του ταυτότητα και την πνευματική και πολιτισμική του κληρονομιά ζωντανή, είτε από το ότι είναι λογιστικοπαθείς και αριθμολάγνοι, ενώ εμείς θέλουμε να ζήσουμε ως άνθρωποι και ελεύθεροι και ανεξάρτητοι ως Έλληνες».
polydorasΟ πρώην υπουργός της ΝΔ τονίζει ότι η κυβέρνηση «πρέπει πάση δυνάμει να αντισταθεί επιτέλους σε προγράμματα και σχέδια που αποσκοπούν στις παράλογες και απάνθρωπες απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών μας που λειτουργούν με το επαίσχυντο δόγμα ΄΄αφού χρωστάς δεν θα ζήσεις΄΄ και δεν θα έχεις ιστορία, ούτε μουσεία, ούτε μνημεία, ούτε βιβλιοθήκες, ούτε πολιτισμική και εθνική ταυτότητα, ούτε κατοικημένη ύπαιθρο χώρα και μικρές κωμοπόλεις».
pyrgos-news.blogspot.com
Σχολιάστε