My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κεραία: Στο πόδι οι κάτοικοι

Αποχή μαθητών τη Τρίτη και μεγάλο συλλαλητήριο την Τετάρτη – Το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το εξαιρετικά σοβαρό θέμα της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε περιοχή των 15 Μαρτύρων στο Κιλκίς, κοντά σε πέντε σχολικές μονάδες, κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Το θέμα έθεσαν στη προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής, πολλοί από τους οποίους παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση απαιτώντας την άμεση απομάκρυνση της κεραίας.

Παρεμβαίνοντας εκ μέρους των κατοίκων, ο Ευθύμιος Ιωαννίδης, έκανε λόγο για τοποθέτηση της κεραίας σε οροφή κτίσματος με δόλιο τρόπο, καθότι η εταιρία Cosmote στην οποία ανήκει, φρόντισε να την καλύψει για να φαίνεται σαν καπνοδόχος!

Ο κ. Ιωαννίδης προανήγγειλε μεγάλη κινητοποίηση κατοίκων, μαθητών και εκπαιδευτικών την ερχόμενη Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου έξω από τα δικαστήρια, όπου θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι κάτοικοι.

Στην εν λόγω αίτηση αναφέρθηκε κι η νομική εκπρόσωπος των κατοίκων, δικηγόρος Δήμητρα Λεφάκη, η οποία ζήτησε τη παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής στο δικαστήριο, υπέρ των κατοίκων. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι την παραμονή της εκδίκασης της αίτησης θα υπάρξει αποχή όλων των μαθητών των πέντε σχολικών μονάδων από τα μαθήματα.

Η κ. Λεφάκη έκανε λόγο για παράνομη εγκατάσταση της κεραίας, ενώ αποκάλυψε ότι στο σημείο θα τοποθετηθούν συνολικά έξι τέτοιες. Ζήτησε δε, να προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αποκλειστική συζήτηση του θέματος.

Η κεραία για την οποία έχει εκδηλωθεί η τεράστια αντίδραση των περιοίκων, τοποθετήθηκε στις 22 Ιουλίου, ενώ την αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων υπέγραψαν εκτός από τους ενδιαφερόμενους φορείς και σχολεία, τριακόσιοι περίπου κάτοικοι της περιοχής.

Για «ύπουλο και δόλιο τρόπο της cosmote» στο θέμα της εγκατάστασης της κεραίας έκανε λόγο κι ο δήμαρχος Δ. Σισμανίδης, ο οποίος αποδέχτηκε το αίτημα για παρουσία νομικού εκπροσώπου του δήμου στο δικαστήριο προς υποστήριξη των κατοίκων.

Ο κ. Σισμανίδης αφού ζήτησε την κατάθεση εγγράφων που να αποδεικνύουν τις βλάβες που προκαλούνται στην Υγεία από την ακτινοβολία των κεραιών, γνωστοποίησε ότι συστάθηκε επιτροπή του δήμου για έλεγχο της επίμαχης εγκατάστασης.

Την απόλυτη συμπαράσταση στο αίτημα καθώς και στις κινητοποιήσεις των κατοίκων, εξέφρασε στη συνεδρίαση κι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Π. Τονικίδης.

Από τη πλευρά της ελάσσονος μειοψηφίας, η Ιω. Ρούσσου ζήτησε κι αυτή την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώνοντας με τη σειρά της τη συμπαράστασή της στους κατοίκους.

Δείτε βίντεο (kilkiswebtv) από τη συζήτηση

Σχολιάστε