My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

ΚΕΘΙ: Σεμινάριο στην Δράμα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο (Παρασκευή 9 & Σάββατο 10 Ιουνίου) επιμορφωτικό σεμινάριο στην πόλη της Δράμας, που διοργάνωσε το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) σε αίθουσα του Ξενοδοχείου «XeniaDramas».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο Σεμινάριο παρευρέθηκε και απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό προς τις συμμετέχουσες και η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Θ.Ι. Ειρήνη–Ελένη Αγαθοπούλου.

Η επιμόρφωση αυτή έγινε στο πλαίσιο του έργου «Αποκεντρωμένες δράσεις για την ευαισθητοποίηση αιρετών ή υποψηφίων γυναικών σε θέματα ισότητας και φύλου σε όλη τη χώρα» και αποτελεί που δράση χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Κ.Ε.Θ.Ι.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν οι θεματικές ενότητες «Φύλο -Κοινωνία -Πολιτική» και «Πολιτική Επικοινωνία» στο θεωρητικό και βιωματικό τους μέρος, ενώ συμμετείχαν αιρετές γυναίκες από τη Δράμα και τη Ξάνθη,προηγούμενες υποψήφιες, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και άλλες γυναίκες από την τοπική κοινωνία.

Η ενεργητική συμμετοχή των γυναικών συνέβαλε στη διατήρηση του ενδιαφέροντος όσον αφορά στη  διερεύνηση των αιτίων και των εμποδίων που συναντούν οι γυναίκες με συνέπεια τη μειωμένη εκπροσώπησή τους στις πολιτικές διαδικασίες και τα κέντρα αποφάσεων. Τέλος, διατυπώθηκαν σκέψεις και προτάσεις για την υπέρβασή τους.

Το Κ.Ε.Θ.Ι. συνεχίζει την επιμορφωτική αυτή δράση σε όλη την επικράτεια, σχεδιάζοντας παρόμοια σεμινάρια σε έδρες Περιφερειών και Νομών της χώρας όπου υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και αιτήματα από ομάδες γυναικών, για την ενδυνάμωση στην αιρετότητα και την ανάδειξη σε θέσεις πολιτικής ευθύνης.

Δελτίο τύπου από το Γραφείο Τύπου του Κ.Ε.Θ.Ι.

Σχολιάστε