My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

ΚΕΘΙ: Επίσκεψη στη Κύπρο

Στην Κύπρο βρέθηκε η πρόεδρος του ΚΕΘΙ Ειρήνη Αγαθοπούλου, ανήμερα της 8ης Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών, ως προσκεκλημένη του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδη και της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, κ. Αντωνίου.

Εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδος και συγκεκριμένα την Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδια για θέματα ισότητας, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, πραγματοποίησε συναντήσεις με διάφορους φορείς και οργανώσεις της Κύπρου και ήταν κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, με θέμα τις πολιτικές ισότητας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το πρωί της Παρασκευής 8 Μάρτη, η κ. Αγαθοπούλου είχε συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τα μέλη του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (ΕΜΔΓ). Ο ΕΜΔΓ αποτελείται από γυναικείες οργανώσεις και φορείς και συνιστά το βασικό όργανο στη διαμόρφωση και προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής για την ισότητα των φύλων στην Κύπρο.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας της Ελλάδας με την Κύπρο στους τομείς της προώθησης θεμάτων ισότητας και εξάλειψης των διακρίσεων στην εκπαίδευση, της εξάλειψης της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, κ.ά..

ΠτΔ – Εκδήλωση με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας.// PoR – Event on the occasion of Women’s Day Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, addresses an event on the occasion of Women’s Day.

Στην Κύπρο υπάρχουν οργανώσεις που ασχολούνται με την καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας παρέχοντας συμβουλευτική σε άνδρες-θήτες, μια εμπειρία που μπορεί να φανεί χρήσιμη και στο ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών για τον σχεδιασμό πολιτικών με στόχο την πολύπλευρη αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, όπως προβλέπει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην κεντρική ομιλία στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, η πρόεδρος του ΚΕΘΙ έκανε αναφορά στη σημασία του εορτασμού 8ης Μάρτη και ανέφερε συγκεκριμένες πολιτικές που εφαρμόζουν οι δύο χώρες για τη βελτίωση της θέσης των γυναικών τόσο στον εργασιακό τομέα όσο και στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.

Ακόμη, παρέθεσε στατιστικά στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία και για τις δύο χώρες, καθώς και για τη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, στοιχεία τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και δηλώνουν την ανάγκη για τη λήψη επιπλέον μέτρων.

Η κ. Αγαθοπούλου έκλεισε την ομιλία της με τη δέσμευση – εκ μέρους του ελληνικού Υπουργείο Εσωτερικών – ότι οι δύο χώρες θα ξεκινήσουν στενή συνεργασία και θα σχεδιάσουν από κοινού περαιτέρω πολιτικές για την ισότητα των φύλων.

Χαρακτηριστικά είπε: «Οι διεκδικήσεις μας είναι κοινές και το ίδιο κοινές οφείλουν να είναι και οι δράσεις μας. Για το λόγο αυτό, θα ξεκινήσουμε μια πιο συστηματική συνεργασία και συμπόρευση στα θέματα ισότητας των φύλων μεταξύ των χωρών μας μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι μια πιο δίκαιη κοινωνία, στην οποία επιθυμούμε να ζήσουμε, αλλά και να την αφήσουμε παρακαταθήκη στα παιδιά μας».

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΕΘΙ

Σχολιάστε