My Twitter Feed

9 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έξι νέοι γιατροί στα Νοσοκομεία μας -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Τ. Κεσίδης: Και πάλι συντονιστής -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Νέα κόντρα για το προσφυγικό -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Σε απόγνωση ο εμπορικός κόσμος! -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Ηχηρή παραίτηση αιρετών ΔΑΚΕ -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Αγρότες κομμένοι από ενισχύσεις -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Καλά στο Κιλκίς, άνοδος στη χώρα -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΕΔΕ: Ένταση για το προσφυγικό

Ένταση, που αφορά και το νομό Κιλκίς, σημειώθηκε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Σάμο, με αφορμή η παρουσίαση της μελέτης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) για το προσφυγικό, για την οποία υπήρξαν αντιδράσεις και στη συνεδρίαση του Σ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.

kede-synedrio-001Συγκεκριμένα, όταν ο Κώστας Δάμης, ένας από τους δύο εκπρόσωπους της εταιρείας που έκαναν την έρευνα, ανέφερε τους αριθμούς των προσφύγων και των μεταναστών στην Κεντρική Μακεδονία, ο «πράσινος» δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, τον διέκοψε ισχυριζόμενος ότι τα στοιχεία για την Κεντρική Μακεδονία δεν είναι ακριβή και απέχουν κατά 5.500 από τα πραγματικά.

«Έχω πάρει τα στοιχεία από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ», απάντησε ο κ. Δάμης, με αποτέλεσμα αυτή τη φορά να του επιτεθεί ο «γαλάζιος» δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος: “Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δεν είναι καθόλου αξιόπιστη. Δείχνει ότι έχω 1.500 πρόσφυγες στα Διαβατά και στην πραγματικότητα είναι 2.700», είπε.

Η κατάσταση φαινόταν ότι θα εκτραχυνθεί και άλλο και χρειάστηκε να παρέμβει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, προκειμένου να συνεχιστεί κανονικά η ομιλία του εκπροσώπου της εταιρείας, ο οποίος πάντως «κάρφωσε» τους διαμαρτυρόμενους δημάρχους τονίζοντας: «Έχουμε στείλει ερωτηματολόγια και στους 51 δήμους που φιλοξενούν πρόσφυγες και έχουμε πάρει απαντήσεις μόνο από 17».

Σχολιάστε