My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΚΕΑ: Έφαγε την επιδότηση σίτισης

Εκτός χορήγησης της επιδότησης σίτισης, μέσω της σχετικής κάρτας αλληλεγγύης, έμειναν τον Αύγουστο, περίπου 27.000 δικαιούχοι, επειδή έχουν δηλώσει ότι κατοικούν σε έναν από τους 30 δήμους, μεταξύ των οποίων είναι κι αυτός του Κιλκίς, στους οποίους εφαρμόζεται πιλοτικά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

kea-xrimata-001Πρόκειται για πολίτες που αποδεδειγμένα διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και έως τώρα λάμβαναν τη συγκεκριμένη στήριξη (70 – 220 ευρώ το μήνα ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα).  Στο εξής όμως θα χάσουν την πολύτιμη παροχή, καθότι προϋπόθεση λειτουργίας του ΚΕΑ, είναι η παύση χορήγησης της επιδότησης σίτισης για τις συγκεκριμένες περιοχές, όπως επίσης και γενικότερα των προγραμμάτων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης (πχ επιδότηση ενοικίου).

Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι κάρτας αλληλεγγύης που διαβιούν σε κάποιον από τους 30 δήμους, που εφαρμόζεται πια το ΚΕΑ, θα βρεθούν μπροστά στη «δυσάρεστη έκπληξη» να έχουν χάσει την επιδότηση σίτισης.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας έχουν επιδοθεί σε έναν «αγώνα δρόμου» για να εντοπίσουν τις περιπτώσεις αυτών των πολιτών που μένουν ουσιαστικά χωρίς την παραμικρή οικονομική βοήθεια, με στόχο αφενός την ενημέρωσή τους και αφετέρου τη μεταφορά τους στο ΚΕΑ.

Υπάρχουν αρκετοί από τους δικαιούχους της επιδότησης σίτισης, οι οποίοι ήδη έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑ και απλώς περιμένουν την έναρξη της διαδικασίας χορήγησης του επιδόματος. Άλλοι όμως, αγνοούν τη συγκεκριμένη εναλλακτική λύση και κινδυνεύουν να βρεθούν «στον αέρα» χωρίς να γνωρίζουν το λόγο.

Το υπουργείο Εργασίας θα επιδιώξει έως το τέλος του μήνα να εντοπίσει το σύνολο αυτών των περιπτώσεων και σε όσους δεν το έχουν πράξει να τους εντάξει στο ΚΕΑ. Έτσι, έστω και από τον Σεπτέμβριο, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μια παροχή στα επίπεδα της επιδότησης σίτισης, για να μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες διατροφής και ειδών πρώτης ανάγκης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχολιάστε