My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κατρακυλάει η τιμή του πρόβειου

Στα 82 έως 88 λεπτά το κιλό κατρακύλησε στο νοµό Κιλκίς η τιμή του πρόβειου γάλακτος, την ώρα που η Ήπειρος ΑΕΒΕ γνωστοποίησε στους συνεργαζόµενους κτηνοτρόφους της ότι από την 1η Μαρτίου 2018 οι τιµές θα µειωθούν κατά 0,02 ευρώ.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας Θωµάς Καρυπίδης στο agrenda/agronews.gr, παρά τις χαμηλές τιµές οι γαλακτοβιομηχανίες δεν αγοράζουν.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, καταγράφονται συναλλαγές ακόµη και µε 75 λεπτά το κιλό σε µικρές ποσότητες µικρών εκµεταλλεύσεων, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες κτηνοτρόφοι υποχρεώνονται να οδηγήσουν παραγωγικά ζώα στο σφαγείο, µε µόλις 1,70 ευρώ το κρέας, γιατί “µπαίνουν µέσα”.

Η ανακοίνωση της Ήπειρος ΑΕΒΕ αποτελεί το νέο επεισόδιο στο σήριαλ των µειώσεων στις τιµές του πρόβειου γάλακτος, που ξεκίνησε συστηµατικά πριν περίπου ένα χρόνο και που σωρευτικά έχει φέρει το τελευταίο δωδεκάµηνο «ψαλίδισµα» των τιµών κατά 12 λεπτά το κιλό.

Στην ανακοίνωση της γαλακτοβιοµηχανίας τονίζεται πως «λόγω των συνθηκών της αγοράς και πλεονάζοντος γάλακτος που θα υπάρξει στη φετινή γαλακτοκοµική σεζόν κι επειδή για λόγους τάξης θα απορροφήσουµε όλη την παραγωγή του ζωικού σας κεφαλαίου, προκειµένου να διατηρηθεί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων µας, από την 1/03/2018, οι τιµές του πρόβειου γάλακτος θα µειωθούν κατά 0,02 ευρώ».

Η περίπτωση της «Ήπειρος», ωστόσο, δεν είναι η µοναδική, καθώς και οι άλλες µεταποιητικές (τυροκοµικές και γαλακτοκοµικές) του κλάδου, η µία µετά την άλλη µειώνουν τις τιµές από τις αρχές του έτους, µε επίκληση του επιχειρήµατος των µεγάλων αποθεµάτων φέτας.

«Από τις αρχές του χρόνου έχουµε καταγγελίες από κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, ότι τους ανακοινώθηκαν µειώσεις τιµής στο πρόβειο γάλα που φτάνουν έως και 5-7 λεπτά», επεσήµανε στην Agrenda ο πρόεδρος της ΠΕΚ Στέργιος Κύρτσιος, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγµή, το µέγιστο όριο τιµής είναι στα 90 λεπτά έναντι 10,3-1,05 ευρώ, πριν από ένα χρόνο.

Πληροφορίες από agrenda/agronews.gr

 

Σχολιάστε