My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

“Κατηγορώ” εναντίον δημάρχων

*Απαντητική δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Κιλκίς.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τους δημάρχους Κιλκίς και Παιονίας, Δ. Σισμανίδη και Χρ. Γκουντενούδη, για τη πράξη τους να προχωρήσουν χωρίς απόφαση των δημοτικών συμβουλίων σε δωρεάν μετάβαση δημοτών στη Πλατεία Συντάγματος της Αθήνας για το συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η ΝΕ δηλώνοντας ότι δεν αμφισβητεί “το δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη να εκφράζει την άποψή του και με συλλαλητήρια” καλεί κάθε πραγματικό πατριώτη “πριν σταθεί δίπλα σε ακροδεξιούς Χρυσαυγίτες πατριδοκάπηλους, να διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών”.

Η ανακοίνωση:

“Την ώρα που άναρθρες κραυγές και συνθήματα περί “προδοτών”, “μειοδοσίας” και “ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας” εκτοξεύονται από διάφορες αφετηρίες και προκαλούν τη νοημοσύνη μας, την ώρα που εκλεγμένοι βουλευτές απειλούνται και εκβιάζονται με την κάλυψη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκαλώντας εύλογη ανησυχία σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, ανεξάρτητα των πολιτικών του επιλογών, οι Δήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας-χωρίς απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων- καλούν σε “πανστρατιά” αντίδρασης στη Συμφωνία των Πρεσπών και δωρεάν μετάβαση στο Σύνταγμα για το “πατριωτικό” συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία.

Η Ν.Ε Σύριζα Κιλκίς-χωρίς να αμφισβητεί το δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη να εκφράζει την άποψή του-και με συλλαλητήρια- καλεί και προτρέπει κάθε συμπολίτη, πραγματικό πατριώτη, πριν σταθεί δίπλα σε ακροδεξιούς Χρυσαυγίτες πατριδοκάπηλους, να διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και νηφάλια να αναλογιστεί:

Αναγνωρίζει η Συμφωνία πως η γλώσσα που μιλούν στο γειτονικό κράτος ανήκει στην ομάδα των Νοτιοσλαβικών γλωσσών;

Αναγνωρίζει πως καμία σχέση δεν υφίσταται ιστορικά και πολιτιστικά ανάμεσα στο σημερινό κράτος της ΠΓΔΜ και την Αρχαία Ελληνική κληρονομιά της Μακεδονίας;

Απαλείφονται με τη Συμφωνία οι αλυτρωτικές βλέψεις που υπήρχαν έως σήμερα στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας;

Είναι η Συμφωνία στα πλαίσια της Εθνικής γραμμής του 2008 (ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, έναντι όλων); Μετά την κύρωση της Συμφωνίας και από την Ελληνική Βουλή είναι θετικό ή όχι, ο κόσμος όλος, οι χάρτες, τα λεξικά να αναφέρονται σε ” Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας” αντί για το σκέτο “Δημοκρατία της Μακεδονίας” όπως συμβαίνει σήμερα;

Τι είναι τέλος αληθινά πατριωτικό; Η δημιουργία πρόσθετων εχθρών στην περιοχή μας ή η ειρήνη και η συνεργασία στη γειτονιά μας; Ποιος βγήκε ωφελημένος στα τελευταία 27 χρόνια που διαρκεί αυτή η διαμάχη εκτός από την Ανατολή αμφισβητία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων;

Και… για να μη ξεχνάμε, με βάση εκείνο το παλιό σύνθημα “Δεν ξεχνώ..” που αναφερόταν στην Κυπριακή τραγωδία: Ο τελευταίος, ανάμεσα σε άλλους Εθνικούς ακρωτηριασμούς, αυτός της Κύπρου, από τους ίδιους πατριδοκάπηλους, τους ίδιους σφετεριστές της Δημοκρατίας επιτελέστηκε. Από αυτούς που σήμερα παραδίδουν μαθήματα “πατριωτισμού”.”

Δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Κιλκίς

Σε δήλωση με αφορμή την ανακοίνωση της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κιλκίς της ΝΔ, Μηνάς Παπαδόπουλος, αναφέροντας τα εξής:

Οι ‘’Μεγάλοι Δημοκράτες’’ του ΣΥΡΙΖΑ ξαναχτύπησαν και πάλι! Δεν άντεξαν το συντριπτικό και ταπεινωτικό γι’ αυτούς χτύπημα του χθεσινού ογκωδέστατου συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα. Οι πρόθυμοι – χρήσιμοι του παρακρατικού μηχανισμού, χέρι – χέρι με τις δυνάμεις καταστολής πετροβόλησαν μια ειρηνική συγκέντρωση και έπνιξαν στα χημικά την ελεύθερη έκφραση των Ελλήνων πολιτών που ξεχύθηκαν στους δρόμους για να φωνάξουν το δικό τους περήφανο ΟΧΙ στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Ανάμεσά τους ήταν και οι πολίτες του Κιλκίς και της Παιονίας που με λεωφορεία που ναύλωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με ιδιωτικά μέσα κατέβηκαν στην Αθήνα για να ενώσουν τη φωνή διαμαρτυρίας τους με τις εκατοντάδες χιλιάδες λαού.

Ούτε αυτό το άντεξαν η Συριζαϊκή νομαρχιακή οργάνωση του Κιλκίς. Και ακριβώς επειδή το…. περίσσευμα του ορθολογισμού και της δημοκρατίας τους ξεχειλίζει έφτασαν στο απίστευτο σημείο να εγκαλούν τους Δημάρχους Κιλκίς και Παιονίας γιατί είχαν το θράσσος – άκουσον – άκουσον – να συμμετάσχουν στη διοργάνωση της κινητοποίησης χωρίς προηγούμενη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου! Σε ανάλογη εμπλοκή των Δήμων στα τοπικά συλλαλητήρια του Κιλκίς και του Πολυκάστρου τον Ιούνιο του 2018, δεν υπήρχε καυστικός πολιτικός σχολιασμός, και απορούμε πως ο δημοκρατικός ΣΥΡΙΖΑ δεν τους είχε ανακαλέσει τότε στην τάξη! Η κρίση πανικού τους έχει καταβάλλει και δεν αντιλαμβάνονται μάλλον ότι εκτίθενται πολιτικά με το να χειραγωγούν και να παρεμβαίνουν εξωθεσμικά στα εσωτερικά της Αυτοδιοίκησης.

Από τις αυταρχικού τύπου ανακοινώσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αντλούμε κάτι πολύ διδακτικό: την προσήλωσή του στη θεσμική νομιμοποίηση.Και επειδή δεν μπορούμε να συγκριθούμε με το μεγαλείο των δημοκρατικών του πεποιθήσεων προκαλούμε τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ να τις αποδείξει και στην πράξη. Στο πολύ κρισιμότερο και σοβαρότερο ζήτημα για τα εθνικά μας δίκαια, τη Μακεδονία μας, πολύ δημοκρατικά και υπεύθυνα να ζητήσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε οι πολίτες της χώρας, μαζί με αυτούς του ν. Κιλκίς, να εκφραστούν και να αποφασίσουν ελεύθερα. Θα τολμήσει;

Υ.Γ. Πολύ πρόσφατα επικρίθηκα από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς ως δημεγέρτης για την γνωστή παρέμβασή μου στο ζήτημα του προϋπολογισμού της ΚΔΕΚ. Πιστεύω ότι πλέον οι συμπολίτες μας, που παρακολουθούν την πολιτική πορεία του καθενός, δεν έχουν καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο πραγματικός γκαουλάιτερ!

Σχολιάστε