My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

“Καταστροφική η λιτότητα”

“Θα πρέπει να αποδεχθούν οι πιστωτές μας ότι η οικονομική πολιτική που επιβάλλεται είναι αντιαναπτυξιακή και εντέλει καταστροφική για την Ελλάδα”.

europaika-epimelitiriaΑυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Κιλκίς και αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), Παύλος Τονικίδης, στο Οικονομικό FORUM των Ευρωεπιμελητηρίων με θέμα: «Chambers Moving Forward», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Τονικίδης τόνισε ότι η συνεχιζόμενη ύφεση στη χώρα μας λόγω της επιβαλλόμενης λιτότητας, την αποστερεί από τις επενδύσεις και ότι ο άμεσος και εφικτός στόχος πρέπει να είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ώστε να ξεκινήσει η ροή κεφαλαίων προς την πραγματική  οικονομία. «Αυτό βέβαια θα πρέπει να συνδυασθεί με τον δραστικό εξορθολογισμό της φορολογικής πολιτικής», κατέληξε.

Εξ` άλλου, ο κ. Τονικίδης αναφέρθηκε και στο προσφυγικό «το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και τεράστια επιβάρυνση σε μια κοινωνία που ήδη ταλαιπωρείται βάναυσα από την οδυνηρή οικονομική ύφεση».

«Οι Έλληνες πολίτες υπομονετικά και από το υστέρημά τους προσφέρουν ότι μπορούν για την διευκόλυνση των προσφύγων. Οι Έλληνες  έχουν την προσφυγιά στο DNA  τους αφού την ίδια ταλαιπωρία πέρασαν και οι προγονοί τους», υπογράμμισε ο κ. Τονικίδης προσθέτοντας ότι «η ταλαιπωρημένη από την κρίση Ελλάδα δεν είναι σε θέση να υπομένει όλο το βάρος της προσφυγικής ροής, η οποία θα πρέπει να μοιραστεί δίκαια σε όλες τις χώρες της Ένωσης».

Τέλος, στην τοποθέτηση του ο κ.Τονικίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη αναμόρφωσης του Επιμελητηριακού – Επιχειρηματικού μοντέλου «που να προσαρμόζεται στο ταχέως μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον».

Σχολιάστε