My Twitter Feed

23 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Καταρρέουν τα Σφαγεία του Κιλκίς από ασυνέπεια

sfageia_kilkisgeorgantas1

Πρωτοβουλίες Γ. Γεωργαντά – Στ. Μακρίδη.

Η επιχείρηση «Βιομηχανικά Σφαγεία Κιλκίς Α.Ε.» οδηγείται σε εξόντωση χωρίς καμιά δική της υπαιτιότητα, επισημαίνει σε αναφορά του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, καλώντας τον υπουργό “σε άμεση και αποτελεσματική εξέταση του ζητήματος”.

Η αναφορά κατατέθηκε χθες Πέμπτη 11 Απριλίου και, σύμφωνα με τον βουλευτή, αποτελεί συνέχεια προγενέστερων παρεμβάσεών του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης (συνάντηση με τον υπουργό Αναπληρωτή Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαρακόπουλο) για την εξεύρεση μιας λύσης που θα διασφαλίσει τη συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης καθώς «οι συνέπειες όποιας άλλης εξέλιξης θα είναι δυσμενέστατες πρώτα απ’ όλα για την ίδια την αξιοπιστία του κράτους και των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου», όπως σημειώνει στην αναφορά του ο κ. Γεωργαντάς.

Εξάλλου, επί του θέματος αυτού ο πρόεδρος της επιχείρησης, Ευστάθιος Μακρίδης, απέστειλε στις 26 Μαρτίου 2013 επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και σε ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη όπου καταγράφει το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται τα «Βιομηχανικά Σφαγεία Α.Ε.» Κιλκίς τα τελευταία δυο χρόνια, καθώς το υπουργείο αρνείται να υλοποιήσει την δική του απόφαση ένταξης της επιχείρησης στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» (μέτρο 123).

Η ασυνέπεια του υπουργείου οδηγεί σε ασφυξία την εταιρεία και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ολοκλήρωση της επένδυσης. «Η εταιρεία μας στηριζόμενη στην απόφαση ένταξης στο επενδυτικό πρόγραμμα, από διετίας ξεκίνησε το έργο κατασκευής μιας σύγχρονης μονάδας αδρανοποίησης των υποπροϊόντων σφαγής που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Υπογράψαμε συμβάσεις με ποινικές ρήτρες, καταβάλλαμε περίπου 350.000 ευρώ σε προμηθευτές μας και κάθε προσπάθεια μας να προχωρήσουμε προσκρούει στο αποκρουστικό πρόσωπο της γραφειοκρατίας» σημειώνει στην επιστολή του ο πρόεδρος των Σφαγείων Κιλκίς και  επικαλείται την προ διμήνου επίσκεψη του υπουργού κ. Τσαυτάρη στο Κιλκίς, ο οποίος εις επήκοον όλων των παρευρισκομένων σε σχετική επί του θέματος σύσκεψη δήλωσε ότι το πρόβλημά μας έχει λυθεί. Γιατί  έτσι   ψευδώς τον ενημέρωσαν. Και γιατί με τέτοια παραμύθια κατευόδωσαν και τον κ. Σκανδαλίδη και τον κ. Δριβελέγκα που αναγνώριζαν το δίκιο μας. Αυτήν την γραφειοκρατία φοβούμεθα που εμάς βέβαια εμπαίζει, τη δε πολιτική ηγεσία θεωρεί αναλώσιμη», τονίζει ο κ. Μακρίδης.

Ο κ. Γεωργαντάς, από τα διαλαμβανόμενα στην επιστολή του κ. Μακρίδη εύλογα συμπεραίνει, όπως τονίζει στην αναφορά του, ότι η επιχείρηση οδηγείται σε εξόντωση καθώς εφόσον δεν προχωρήσει η επένδυση  «και τα χρήματα από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ (κατατέθηκαν ως ίδια συμμετοχή για την ένταξη στο επενδυτικό πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» θα πάνε  χαμένα ενώ η επιχείρηση, που έλαβε ήδη τα πρώτα εξώδικα από προμηθευτές της  θα υποχρεωθεί να κινηθεί δικαστικά για να προστατεύσει τα συμφέροντά της και τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου Κιλκίς από ενδεχόμενους πλειστηριασμούς. Και τότε αναγκαστικά θα διακοπεί η λειτουργία της “με συνέπεια την απόλυση των εργαζομένων και την ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων παραγωγών και όχι μόνο», όπως εύγλωττα αναφέρονται στην επιστολή του προέδρου των Βιομηχανικών Σφαγείων.

Σχολιάστε