My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Καταργώντας την παρένθεση

Του Τάσου Παππά.


Αν τα πράγματα εξελιχθούν καταπώς ελπίζει η Νέα Δημοκρατία και μετά τις εκλογές σχηματίσει κυβέρνηση, είτε αυτοδύναμη είτε συνεργατική με τη βοήθεια κάποιας τσόντας από το εξτρεμιστικό Κέντρο (πρόθυμοι υπάρχουν), θα έχει μπόλικη δουλειά να κάνει.

Πρώτη προτεραιότητά της θα είναι η συγκρότηση εξεταστικών επιτροπών. Μία για την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. ώστε να αποδειχθεί περίτρανα η ενοχή των Τσίπρα-Βαρουφάκη. Μία για την υπόθεση της συνομιλίας του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη καπετάνιο του «Noor 1».

Μία για τα ταξίδια Τσίπρα-Παππά στη Βενεζουέλα, στη Μόσχα, στο Πεκίνο το 2013, το 2014 και το 2015 (εκτός αν η «ύποπτη» περιοδεία συμπεριληφθεί στην πρώτη εξεταστική). Μία για τη διαχείριση του τομέα Υγείας από τον Παύλο Πολάκη (την έχει υποσχεθεί ο Αδ. Γεωργιάδης)… Και δεν ξέρω πόσες άλλες θα σκαρφιστούν οι αυτοδίδακτοι εισαγγελείς της συντηρητικής παράταξης.

Μη φαντάζεστε πάντως ότι η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. θέλει να οδηγήσει τους αντιπάλους της στη φυλακή. Δεν είναι αυτός ο σκοπός της. Ξέρει ότι ο ανεξέλεγκτος ρεβανσισμός μπορεί να γίνει μπούμερανγκ. Θυμάται το στραπάτσο του 1989. Αντί να πάει σιδηροδέσμιος στον Κορυδαλλό ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε θριαμβευτής στο μέγαρο Μαξίμου με ένα θηριώδες εκλογικό ποσοστό.

Ας είναι καλά οι μάρτυρες από τον υπόκοσμο που επιστράτευσε η τότε διοίκησή της. Αυτό που επιδιώκει η ηγεσία της Δεξιάς είναι να πλημμυρίσει τη δημόσια ζωή με βιτριολικούς υπαινιγμούς για την ηθική ακεραιότητα των συριζαίων και με καταγγελίες για την ανικανότητά τους στη διακυβέρνηση ώστε να περάσει στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι και οι αριστεροί είναι μία από τα ίδια και ότι η κυβέρνησή της παρέλαβε καμένη γη (πρωτότυπο επιχείρημα), οπότε αντικειμενικά θα δυσκολευτεί να πράξει ό,τι θα επιθυμούσε για να βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο.

Η δεύτερη προτεραιότητά της θα είναι η ακύρωση των νόμων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. Θα καταργήσει τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές συχνότητες γιατί είναι αντιδημοκρατικός και βάζει τους τίμιους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των ΜΜΕ, με μοναδικό κίνητρο την πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, να πληρώσουν τα μαλλιοκέφαλά τους.

Εδώ θα έχει ένα μικρό πρόβλημα, αφού το ΕΣΡ (ομόφωνα) έβαλε τιμή εκκίνησης για την απόκτηση άδειας το… ιλιγγιώδες ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ (για δέκα χρόνια), αλλά κάτι θα βρει για να παρακάμψει την απόφαση.

Ισως να καταργήσει και το ΕΣΡ. Θα καταργήσει τον νόμο Γαβρόγλου για τα ΑΕΙ, που είναι τίγκα στις κολεκτιβιστικές ρυθμίσεις (αυτό υποστηρίζουν οι φίλα προσκείμενες στη Δεξιά συλλογικότητες του χώρου) και γιατί μας γυρίζει στη δεκαετία του ’80 (είχαμε τότε σοβιετικό σύστημα στην Ελλάδα και δεν το θυμάμαι;).

Θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου γιατί είναι εξωφρενικά επιεικής με τους βαρυποινίτες και τους τρομοκράτες. Θα καταργήσει επίσης τον νόμο για την απλή αναλογική τόσο για τις βουλευτικές όσο και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με ποιους θα αντικαταστήσει τους καταργημένους νόμους; Σιγά το δύσκολο. Θα επαναφέρει τους προηγούμενους. Μια δυσάρεστη παρένθεση ήταν και έκλεισε. Εμπρός για νέες μεγάλες… επιτυχίες. Μέχρι να προκύψει ένα νέο Καστελόριζο.

Ανάγωγα

-Λέει η εκπρόσωπος της Κομισιόν σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου για τον Ανδρέα Γεωργίου: «Η ανεξαρτησία των στατιστικών υπηρεσιών, που αποτελεί μέρος του μνημονίου, είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη λειτουργία της ΟΝΕ και πρέπει να προστατεύσουμε την ΕΛΣΤΑΤ». -Λέει το ελληνικό Σύνταγμα (σε ελεύθερη απόδοση): «Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, που αποτελεί μέρος του καταστατικού χάρτη, είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Οι κυβερνήσεις, η Βουλή και οι πολίτες αυτής της χώρας πρέπει να προστατεύουν τη δημοκρατία». Ερώτηση: Στις σύγχρονες αποικίες χρέους τι ισχύει;

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχόλια
One Response to “Καταργώντας την παρένθεση”
  1. Ο/Η sittingbull λέει:

    Ας απαντήσουν στο τελευταίο ερώτημα όλοι αυτοί που ουρλιάζουν έξαλλα απο τη στιγμή που ένα κάποιο προοδευτικό κομμάτι της κοινωνίας άσκησε κριτική στην δικαιοσύνη με αφορμή την απόφαση για την Ηριάννα. Εκτός κι αν το έκαναν απο μικροκομματική μιζέρια μια και σ΄αυτό το κομμάτι ήταν και κάποια κυβερνητικά στελέχη. Εκτός κι αν το έκαναν γιατί η απόφαση δεν αφορούσε κάποιο υπάκουο κομματικό στέλεχος αλλά ελεύθερο και ανεξάρτητο πρόσωπο. Εκτός κι αν το έκαναν γιατί ξέχασαν πότε μίλησαν τελευταία φορά για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να χάνονται. Εκτός κι αν το έκαναν γιατί ποτέ δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν ως έννοιες την εφαρμογή των νόμων απο τα δικαστήρια ως κανονιστικό πλαίσιο των κοινωνικών σχέσεων και την Δικαιοσύνη ως πανανθρώπινη αξία. Επειδή λοιπόν το έκαναν για όλους τους παραπάνω λόγους οι “μένουμε Ευρώπη” κατάπιαν την γλώσσα τους με την ωμή παρέμβαση απο Βρυξέλλες και ίσως ξανασκεφτούν ότι δεν υπάρχουν ιερά τοτέμ υπεράνω κριτικής.

Σχολιάστε