My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Καταπολέμηση κατόπιν εποχής!

Η καταπολέμηση των κουνουπιών, που έπρεπε ν` αρχίσει ήδη απ` τον περασμένο Απρίλιο, έφτασε να ξεκινά φέτος μόλις τώρα! Φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι της Αυτοδιοίκησης ήταν απασχολημένοι με τις εκλογές τους, γι` αυτό και τα κουνούπια προκαλούν ήδη αφόρητη όχληση, ενώ ταυτόχρονα εντείνεται η ανησυχία για την εξάπλωση ασθενειών.

kounoupiaΟι πρώτοι ψεκασμοί από αέρος στη Κ. Μακεδονία άρχισαν άρχισαν μόλις την περασμένη Πέμπτη από τη Θεσσαλονίκη, κυρίως στους ορυζώνες και τα μεγάλα υγροτοπικά συστήματα, ενώ μόλις στα τέλη Ιουνίου θα γίνουν και οι ψεκασμοί στο έδαφος.

Ψεκασμοί από αέρος αρχίζουν από σήμερα και στις Σέρρες, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και στις περιφερειακές ενότητες Πιερίας και Ημαθίας, όπου αναπτύσσονται οι μεγαλύτερες εκτάσεις ορυζώνων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας αναφέρουν ότι σε αυτή τη φάση οι ψεκασμοί γίνονται σε εστίες όπου ήδη εντοπίστηκαν προνύμφες.

Ο ιός του Νείλου

Στο μεταξύ, οι υγειονομικές υπηρεσίες της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκονται σε ετοιμότητα και για τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση βάσει των αποτελεσμάτων των δειγματοληψιών σε ακμαία κουνούπια και των δεδομένων προηγούμενων χρόνων οι πρώτες προβλέψεις για τη διασπορά του ιού κατά το φετινό καλοκαίρι θα είναι εφικτές στα τέλη Ιουνίου.

Φέτος δόθηκε για πρώτη φορά στη Περιφέρεια άδεια ακμαιοκτονίας, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα άμεσων παρεμβάσεων σε περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Πρόκειται για ψεκασμούς ενήλικων κουνουπιών, οι οποίοι γίνονται στοχευμένα, δηλαδή μόνον σε αγροτικές περιοχές.

Σχολιάστε