My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Καταδικάζουν για την Αγία Σοφία

Τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στη Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, καταδικάζουν με δηλώσεις τους, ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης και ο πολιτευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αναστασιάδης

Ο Γ. Φραγγίδης: «Καταδίκη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος»

Η απόφαση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί,φανερώνει την απόσταση που χωρίζει την Τουρκία από το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και την απομακρύνει από την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Αποτελεί δε ευθεία πρόκληση απέναντι στην Ελλάδα, ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο αλλά και τη διεθνή κοινότητα. Η Αγία Σοφιά αποτελεί σύμβολο του χριστια νισμού και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Είναι μουσείο, προσβάσιμο από ολόκληρο τον κόσμο και έτσι πρέπει να παραμείνει. Η έλλειψη σεβασμού από την πλευρά της Τουρκίας οφείλει να βρει σθεναρή αντίδραση από την Ελλάδα,την Ευρωπαϊκή Ένωση,το Συμβούλιο της Ευρώπης ,τις Ηνωμένες Πολιτείες και γενι κότερα απ’όλο τον κόσμο. Με την ενέργειά του αυτή ο Ερντογάν έρχεται σε αντιπαράθεση με όλο τον Χριστιανικό κόσμο και απειλεί την ειρήνη στην περιοχή της Μεσογείου. Αγνοεί δε προκλητικά ,πλήρως τις αποφάσεις της UNESCO.

Γιώργος Αναστασιάδης: Απαράδεκτη και προκλητική η απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

Με την ανακοίνωση της απόφασης της Τουρκίας για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί ο πολιτευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αναστασιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί αποτελεί απολύτως απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια της Τουρκίας. Η απόφαση αυτή έρχεται, όχι τυχαία, σε μία στιγμή έντονης ανασφάλειας της Τουρκικής ηγεσίας μιας και 18 χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Ερντογάν η χώρα του αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και ο ίδιος επιχειρεί με τέτοιους συμβολισμούς να διατηρήσει το ηγετικό του προφίλ.

Η Αγιά Σοφιά όμως αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα εμβληματικό οικουμενικό μνημείο. Η Αγιά Σοφιά αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και ως τέτοιο ανήκει στην ανθρωπότητα. Η Αγιά Σοφιά δεν θα πάψει ποτέ να είναι σύμβολο της Ορθοδοξίας και του συνόλου του Χριστιανικού κόσμου. Όλα αυτά είναι βαθιά χαραγμένα στην παγκόσμια ιστορική μνήμη και η δυναμική που παράγουν δεν μπορεί να αλλάξει από τις αποφάσεις καμιάς Τουρκικής ηγεσίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ενέργεια αυτή της Τουρκίας προστίθεται σε ένα σύνολο ενεργειών της που αποτελούν ευθεία απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να αντιδράσει άμεσα με μέτρα και κυρώσεις έναντι των Τουρκικών προκλήσεων. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να ανάγει το ζήτημα σε ζήτημα υψίστης σημασίας και να αντιδράσει με σχέδιο και αποφασιστικότητα.

Η απάντηση στις πολλαπλές προκλήσεις της Τουρκίας είναι η ενότητα και η ετοιμότητα του Ελληνικού λαού για την αντιμετώπιση κάθε απειλής από τη γείτονα χώρα. Η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, που από καιρό ζητά το Κίνημα Αλλαγής, για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής έναντι των πολλαπλών Τουρκικών προκλήσεων αποδεικνύεται σήμερα για άλλη μία φορά ότι καθίσταται επιτακτική ανάγκη.

Σχολιάστε