My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Καταγγελία για την ALUMIL

Η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από εξόρμηση που πραγματοποίησε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στο εργοστάσιο της ALUMIL στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, καταγγέλλει την εργοδοσία “που φέρνει παράνομα τους εργαζόμενους για δουλειά ακόμα και Κυριακή, καταστρατηγώντας ακόμα και τα ελάχιστα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα”.

Σύμφωνα με την Οργάνωση, “η εργασία των συναδέλφων είναι μαύρη και παράνομη, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν χτυπούσαν κάρτα αλλά έδιναν στην κεντρική είσοδο το όνομα τους για να φανεί η παρουσία τους”.

Τονίζοντας ότι “δεν είναι η πρώτη φορά που ο Όμιλος ALUMIL για να εξασφαλίσει την κερδοφορία του κάνει τη ζωή των εργαζομένων λάστιχο”, καθώς “πρόσφατα η εργοδοσία είχε προχωρήσει σε απολύσεις, αλλά και τις μέρες του χιονιά οι εργαζόμενοι τις χρεώθηκαν με κανονικές άδειες ή άδειες άνευ αποδοχών”, η Επιτροπή Αγώνα δηλώνει ότι θα καταγγείλει όλες αυτές τις ενέργειες στην Επιθεώρηση Εργασίας και θα κλιμακώσει τον αγώνα το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, καλεί όλους τους εργαζόμενους της ALUMIL, αλλά και όλων των επιχειρήσεων του κλάδου, “να μην νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους αυτές τις πρακτικές, να συσπειρωθούν στην Επιτροπή Αγώνα και να παλέψουν για να μπει τώρα φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία και επιθετικότητα”.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής:

Συναδέλφισσα/ε
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη μεθόδευση της εργοδοσίας της ALUMIL που προχωρά σε παράνομες διευθετήσεις του χρόνου εργασίας αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να έρθουν στη δουλειά τα Σάββατα και τις Κυριακές με όρους απλήρωτης ή χαμηλότερα από τα νόμιμα αμοιβόμενης εργασίας!

Το πρόσχημα της εργοδοσίας είναι η αναπλήρωση των χαμένων εργατοωρών λόγω των καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή μας το τελευταίο διάστημα και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούνε μέχρι και σήμερα στους χώρους παραγωγής με αποτέλεσμα να μη λειτουργούνε ούτε τα μηχανήματα. Αιτία είναι πως οι χώροι παραγωγής δε θερμαίνονται κεντρικά παρά μόνο με κάποιες θερμάστρες και άλλου τέτοιου είδους μέσα. Δηλαδή δε φτάνει που παραβιάζονται βασικά ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας με τους εργαζόμενους να ξεπαγιάζουν σε απάνθρωπες συνθήκες μέρα-νύχτα για να βγει η παραγωγή, τώρα η εργοδοσία τους χρεώνει και τις άσχημες καιρικές συνθήκες!

Η εργοδοσία της ALUMIL αφού επίσης παράνομα χρησιμοποίησε τις κανονικές άδειες των εργαζομένων για τις μέρες που δε λειτούργησε η παραγωγή, τώρα πάει ακόμα ένα βήμα πιο μακριά στον κατήφορο της καταστρατήγησης κάθε εργασιακού δικαιώματος! Με «ανταλλάγματα» τύπου «απλήρωτη εργασία έναντι ρεπό» και χωρίς να γίνεται καν αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί μέσα στους χώρους παραγωγής, στις συνθήκες εργασίας, η εργοδοσία πάει να βγει για μια ακόμα φορά κερδισμένη στις πλάτες των εργατών!

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι!

Τέρμα πια στη ζωή-λάστιχο των εργατών στα χέρια της εργοδοσίας!

Να μπει τώρα φρένο!

Πέρασαν μόνο λίγοι μήνες από τις δεκάδες απολύσεις που έκανε η εταιρία. Τότε επισημαίναμε πως η ALUMIL είναι ακόμα ένα παράδειγμα επιχείρισης που για χρόνια γιγαντώθηκε και επεκτάθηκε ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους της και τώρα πλέον σταθερά επιδιώκει να έχει εργαζόμενους-λάστιχο που θα τους εκμεταλλεύεται σαν σύγχρονους σκλάβους. Η επιβεβαίωση αυτής της πικρής αλήθειας δυστυχώς ήρθε για ακόμα μια φορά.

Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τεράστιες για την απλόχερη στήριξη που παρέχει στους εργοδότες. Όλα τα μέτρα των μνημονίων, την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, τη μετατροπή τους σε ατομικές συμβάσεις η ALUMIL τα αξιοποίησε για να φτιάξει μια κατάσταση μέσα στο εργοστάσιο στα μέτρα της, για να εκμεταλλεύεται όσο και όποτε θέλει τους εργαζόμενους, να τους απολύει και να τους ξαναπροσλαμβάνει ανάλογα με τα σκαμπανεβάσματα της παραγωγής.

Κι όμως αυτά δεν είναι αρκετά! Αποδεικνύεται πως μπροστά στο θεό του κέρδους οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι δε σταματούν πουθενά, δεν έχουν όριο, συνεχώς θα ζητάνε όλο και περισσότερες θυσίες από τους εργαζόμενους!

Συνάδελφοι της ALUMIL: Μη σκύβετε το κεφάλι, οργανωθείτε σε επιτροπή αγώνα ενάντια στην κατάσταση στο εργοστάσιο! Παλέψτε οργανωμένα για να δυναμώσουμε το μέτωπο μας, απέναντι στους βιομήχανους, που μας θέλουν φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα. Να απαιτήσουμε ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στην Εργασία και τη Ζωή με βάση την εποχή μας, τον 21ο Αιώνα, τις Σύγχρονες Ανάγκες μας! Να μη ζήσουμε σαν Δούλοι!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ –
ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σχολιάστε