My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελία για κατάργηση χώρων

Με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, η γνωστή πλειοψηφία (4 στα 7 μέλη) του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει την κατάργηση του χώρου στάσης των νοσηλευτών των εξωτερικών ιατρείων, καθώς και της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, από τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Η επιστολή:

“Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην με αριθμό 12/10-10-2019 συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα επί των παρόντων μελών, διά της παρούσης, να καταγγείλει και να καταδικάσει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς με την οποία καταργήθηκε ο χώρος στάσης των νοσηλευτών του τμήματος των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Ειδικότερα κατόπιν της υπ’ αριθμ. 25η/30-07-2019 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς (Θέμα 1ο) αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (6:ΥΠΕΡ-1:ΚΑΤΑ) η κατάργηση του χώρου στάσης των Νοσηλευτών του τμήματος των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου Κιλκίς χωρίς καμία προηγουμένη ενημέρωση των Εργαζομένων και επιπλέον χωρίς να προηγηθούν εισηγήσεις – προτάσεις από την Νοσηλευτική Διεύθυνση, την Τεχνική Υπηρεσία, την Προϊστάμενη του Τμήματος και το Σωματείο Εργαζομένων.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι αδιανόητο ένα τμήμα, στο οποίο απασχολούνται (11) εργαζόμενοι Νοσηλευτές που καλύπτουν (13) τακτικά ιατρεία, να δέχεται τέτοια απαξίωση.

Είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι αυτοί να μην ενημερώνονται για αποφάσεις που αφορούν τους ιδίους και να μη συμμετέχουν καν στη συνεδρίαση για το ανωτέρω επίμαχο ζήτημα τόσο οι ίδιοι όσο και η Προϊστάμενη του τμήματος και το Σωματείο Εργαζομένων.

Είναι αδιανόητο ένα Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου τα μέλη τελούν υπό παραίτηση να παίρνει τόσες σοβαρές και κρίσιμες αποφάσεις.

Καθίσταται σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργούνται κατά το δοκούν κοιτώνες σε χώρους του Νοσοκομείου οι οποίοι χρησιμοποιούνται μάλιστα από τους εργαζομένους, τη στιγμή που υπάρχουν ήδη εγκαταστάσεις σε άλλους χώρους.

Επιπλέον δεν μπορεί να καταργούνται και να συγχωνεύονται κατά το δοκούν αίθουσες ιατρείων δημιουργώντας προβλήματα, την στιγμή που υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις σε άλλους χώρους του νοσοκομείου.

Προφανώς όμως οι ανωτέρω αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Κιλκίς, έρχονται σε συνέχεια της προσπάθειάς του για πλήρη απαξίωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου, καθότι πριν από περίπου ένα έτος προηγήθηκε η απόφασή του για αλλαγή χρήσης της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων σε φαρμακείο και η οποία είχε ως επακόλουθο την έλλειψη κατάλληλου χώρου για τις ανάγκες των εργαζομένων (διενέργεια τακτικών και έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων αλλά και πλήθος άλλων εκδηλώσεων, ημερίδων, σεμιναρίων κ.τ.λ.). Σε αντικατάσταση της αίθουσας μας παραχωρήθηκε διάδρομος σε έξοδο κινδύνου!

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή τα ανωτέρω, θέλουμε να ενημερώσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι ως Εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε αγόγγυστα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον ευαίσθητο αυτό χώρο με τη δέουσα ευσυνειδησία, όμως απαιτούμε όπως η εκάστοτε Διοίκηση να σέβεται τις προσπάθειες και τους κόπους των Εργαζομένων.

Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο και την ιδιότητά σας, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα του ζητήματος, ακυρώνοντας τις παραπάνω αποφάσεις.

Σχολιάστε