My Twitter Feed

31 Ιανουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κατέρρευσε το “επιτελικό κράτος” -

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, 2022

Αλλαγές προσώπων στο Δήμο Κιλκίς -

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Δ. Κιλκίς: Απογραφή στο Συνεδριακό -

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Τα δωρεάν τεστ στο νομό Κιλκίς -

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Νέο όχημα για τη Πυροσβεστική -

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Aντιπλημμυρικά στον Άγιο Πέτρο -

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων -

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

ΔΣ Παιονίας στις 31 Ιανουαρίου -

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Κατέρρευσε το “επιτελικό κράτος”

«Ο μύθος του επιτελικού κράτους της ΝΔ κατέρρευσε παταγωδώς αποδεικνύοντας ότι η επικοινωνιακή διαχείριση της εικόνας δεν αρκεί», υπογράμμισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης, μιλώντας επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας:

Ο μύθος του επιτελικού κράτους της ΝΔ κατέρρευσε παταγωδώς υπό το βάρος των καταστάσεων που δημιούργησε η κακοκαιρία «Ελπίδα», αποδεικνύοντας ότι η επικοινωνιακή διαχείριση της εικόνας δεν αρκεί. Ανεπαρκής ήταν η κυβέρνηση και σε άλλες περιπτώσεις, όπως η κακοκαιρία «Μήδεια», οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες, η πανδημία και η επέλαση της μεγάλης ακρίβειας που έφερε η ενεργειακή κρίση.

Το σκεπτικό του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας, ήταν η αδυναμία κεφαλαιοποίησης της φθοράς της κυβέρνησης, η δημοσκοπική πίεση που δέχεται από το Κίνημα Αλλαγής και η προσπάθεια του κ.Τσίπρα να αντικρούσει την εσωκομματική αντιπολίτευση. Γι αυτό καταφεύγει στην τακτική της πόλωσης και του εντυπωσιασμού.

Αυτό που τελικά θα καταφέρει είναι να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση, που οι πολίτες αυτή τη στιγμή έχουν βάλει απέναντι.

Θεωρούμε αδιανόητο και ανήθικο να συζητάμε για εκλογές όταν η πανδημία μαίνεται ακόμα, με πάνω από 20.000 κρούσματα και 100 θανάτους την ημέρα, η ακρίβεια καλπάζει και η φτωχοποίηση των πολιτών προχωρά ταχύτατα. Η χώρα δεν χρειάζεται να μπει σε μια περιπέτεια διπλών εκλογών, όπου ο κρατικός μηχανισμός θα ακινητοποιηθεί για δύο και πλέον μήνες.

Οι εκλογές θα γίνουν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και ο ελληνικός λαός θα αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργούν τοξικό πολιτικό κλίμα και τεχνητό δίπολο, προκειμένου να αυτοσυντηρηθούν.

Το κράτος είναι αναποτελεσματικό γιατί λειτουργεί υπερσυγκεντρωτικά, εις βάρος της χρηστής δημόσιας διοίκησης, με βλαπτική επικάλυψη αρμοδιοτήτων και έλλειψη συντονισμού. Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη χρειάζεται να λειτουργεί ως στρατηγείο πρόληψης και διαχείρισης κρίσεων, αφού ενισχυθεί και αποσαφηνιστούν οι αρμοδιότητές του. Το κράτος έχει την ευθύνη του κεντρικού σχεδιασμού, του συντονισμού και του ελέγχου ετοιμότητας των ιδιωτών, της Περιφέρειας και των Δήμων.

Για την υγειονομική κρίση και την πανδημία, επεσήμανε ότι:

Το ΕΣΥ παραμένει χωρίς ενίσχυση. Οι 1.200 ΜΕΘ που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έφτιαξε, από τις 556 που παρέλαβε, είναι κλίνες με υποτυπώδη εξοπλισμό, χωρίς την απαραίτητη στελέχωση. Εξ αυτών, οι κλίνες του ιδιωτικού τομέα και των στρατιωτικών νοσοκομείων δεν νοσήλευσαν διασωληνωμένους με COVID.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό είναι τραγικές. Το ΕΣΥ στηρίζεται στην αυτοθυσία των εργαζομένων του. Τα νοσοκομεία λειτουργούν με επικουρικούς και οι προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού παραμένουν υποσχέσεις.

Ο ιδιωτικός τομέας υγείας ενεπλάκη επιλεκτικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας και η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών ήταν μια παταγώδης αποτυχία.

Είναι αδιανόητο να έχουμε καθημερινά απώλειες συνανθρώπων μας που αντιστοιχούν σε ένα μικρό χωριό, ενώ διαθέτουμε το όπλο το εμβολίου και να υπάρχουν τόσο μεγάλες ανισότητες ανάμεσα στα περιφερειακά και τα κεντρικά νοσοκομεία.

Η υγεία των πολιτών επιδεινώνεται. Για μεγάλο διάστημα τα νοσοκομεία έχουν επικεντρωθεί σε μία μόνο νόσο, εμποδίζοντας την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών.

Η ΠΦΥ δεν αξιοποιήθηκε, ώστε να μην ασκείται πίεση στα νοσοκομεία ούτε συμμετείχε ενεργά στην ενημέρωση των πολιτών, ώστε να αποφευχθεί η παραπληροφόρηση και η αμφισβήτηση του εμβολίου.

Είμαστε η 16η χώρα στην Ευρώπη στον εμβολιασμό, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επιτύχουμε την κατάλληλη κάλυψη.

Ενώ έχουν περάσει δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας συνεχίζονται οι κατά παρέκκλιση συμβάσεις προμηθειών, χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ψηφίζει υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, επειδή η κυβέρνηση δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε σειρά κρίσιμων θεμάτων. Εξίσου ανεπαρκής όμως είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη Μάνδρα και το Μάτι, την πολιτική του τρίτου, σκληρότερου και αχρείαστου μνημονίου και την αφαίμαξη του ελληνικού λαού.

Η υπεύθυνη αντιπολιτευτική στάση και οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής θα εκτιμηθούν από τους πολίτες στο πεδίο των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν.

Σχολιάστε