My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Κατά πρότασης της ΕΕ για αγρότες

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών τη πρόταση της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση των πιστώσεων για την αγροτική και περιφερειακή πολιτική.

Η ανακοίνωση του πολιτικού ομίλου στον οποίο συμμετέχει κι ο πρώην υπουργός, Σάββας Τσιτουρίδης, έχει ως εξής:

“Απαράδεκτη η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση κατά 5% των πόρων που θα διατεθούν για την κοινή Αγροτική πολιτική και την πολιτική συνοχής κατά την επταετία 2021 – 2027.

Μια τέτοια δραστική μείωση επηρεάζει δραστικά το εισόδημα των Eλλήνων αγροτών, αφού τόσο οι άμεσες επιδοτήσεις όσο και οι ενισχύσεις για την αγροτική ανάπτυξη αποτελούν σημαντικές παραμέτρους για την διαμόρφωση του εισοδήματος αυτού και την επιβίωση της ελληνικής γεωργίας.

Η ανάγκη προστασίας του εισοδήματος των ελλήνων αγροτών γίνεται ακόμη πιο έντονη σε μια εποχή όπου η παραγωγή και η εμπορία των αγροτικών προϊόντων πλήττεται από την οικονομική κρίση, την αστάθεια της εσωτερικής και παγκόσμιας αγοράς και από τα φαινόμενα των κλιματικών αλλαγών.

Η μείωση των πόρων για τη γεωργία σε συνδυασμόμε τη μείωση των πόρων για την πολιτική συνοχής που χρηματοδοτεί την περιφερειακή πολιτική και τις αναγκαίες αναπτυξιακές παρεμβάσεις στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες της ευρωπαϊκής ένωσης, θα πλήξει δραματικά τη χώρα μας, ειδικά τώρα που οι επιπτώσεις της πολύπλευρης κρίσης και των μνημονιακών συνταγών επιβάλλουν την υιοθέτηση πολιτικών για ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής στο εσωτερικό της χώρας και για σύγκλιση των οικονομιών ανάμεσα στα κράτη που απαρτίζουν την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η συζήτηση για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για την περίοδο 2021 – 2027 ξεκίνησε χθες και θα κρατήσει για όλη την περίοδο μέχρι τις προσεχείς ευρωεκλογές του Μαΐου 2019.

Η κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας που εκπροσωπούνται στο ευρωκοινοβούλιο δεν μπορούν να παραμένουν θεατές των εξελίξεων, καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την άμεση και δραστική απόρριψη αυτής της αδιανόητης πρότασης του «ευρωιερατείου», μόλις αυτή θα έλθει για έγκριση στο Συμβούλιο των Υπουργών και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.”

Σχολιάστε