My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Κατά μέτωπο επίθεση Τσίπρα στη κυβέρνηση

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε πριν λίγο μιλώντας στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Μ` αφορμή την σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις και την πολιτική ήττα της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας είπε στην αρχή της ομιλίας του:

“Πολίτες του Ηρακλείου, Φίλες και Φίλοι,

Σήμερα στη Βουλή οι μάσκες έπεσαν και η ωμή πραγματικότητα, επιτέλους, αποκαλύφθηκε: Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Υπάρχει μια κυβέρνηση μειοψηφίας, ακραίων υποστηριχτών του μνημονίου με επικεφαλής τον κύριο Σαμαρά. Μια κυβέρνηση νεοφιλελεύθερων μουτζαχεντίν, που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη μισή Ελλάδα με τη μειοψηφία των βουλευτών. Με 148 βουλευτές αποφάσισαν σήμερα να ξεπουλήσουν όλες τις ΔΕΚΟ. Αυτό είναι πρωτοφανές, δεν έχει ξαναγίνει σε ευνομούμενη πολιτεία. Γελοιοποίησαν ακόμα και την έννοια του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις. Μια κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά τους εκβιασμούς που οδήγησαν στην εκλογική νίκη της ΝΔ με βραχεία κεφαλή,  που άλλα εξήγγειλε στις προγραμματικές της δηλώσεις και άλλα πράττει εδώ και τέσσερις μήνες. Μια κυβέρνηση που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από 179 βουλευτές και τώρα ψηφίζει τα κρισιμότερα νομοσχέδια με 148 βουλευτές.

Και με τους δύο συγκυβερνήτες του πρωθυπουργού, να κρύβονται την κρίσιμη ώρα και να μη παρίστανται καν στη ψηφοφορία. Ο κ. Κουβέλης δεν πήγε στη Βουλή και δεν ψήφισε, ο κ. Βενιζέλος πήγε στη Βουλή, αλλά δεν ψήφισε. Η πάλαι ποτέ κυβερνητική πλειοψηφία έχει μετατραπεί σε ένα  αναξιόπιστο και αφερέγγυο  σκορποχώρι που προσπαθεί να κατεδαφίσει την Ελλάδα. Μια κυβέρνηση μειοψηφίας ειδικού σκοπού που απαξιώνει τη Δημοκρατία.

Και απαντά σήμερα σε όλα τα προεκλογικά διλήμματα: στο ξεκάθαρο δίλημμα που είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Μνημόνιο ή Δημοκρατία, μας απαντούν: μνημόνιο. Στο ξεκάθαρο δίλημμα που είχε θέσει η μοιραία τριανδρία του Μνημονίου: Μνημόνιο ή χάος, απάντησαν σήμερα οι ίδιοι στη Βουλή: και Μνημόνιο και χάος. Αποσταθεροποιούν τον τόπο, δεν είναι σε θέση να παράσχουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις αξιοπιστίας, σοβαρότητας και σταθερότητας. Τις ελάχιστες αναγκαίες προϋποθέσεις για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, έτσι ώστε να αντιστραφεί η ύφεση, να ανακάμψει η οικονομία, να ανασυγκροτηθεί η χώρα.

Και σα να μη φτάνει αυτό, στη προσπάθειά τους να φτάσει το Μνημόνιο στη Βουλή και να επιβληθεί πάση θυσία στο λαό, επιβάλλουν ένα ιδιότυπο καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Με συνεχείς ασκήσεις αυταρχισμού και επαναλαμβανόμενες  πρόβες εκτροπής, με βασανιστήρια  στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, που ο υπεύθυνος υπουργός προσπαθεί να συγκαλύψει, ακόμα κι όταν ο ιατροδικαστές τα πιστοποιούν, ακόμα κι όταν ο αρμόδιος ανακριτής ζητεί να ασκηθεί δίωξη για κακουργήματα που παραπέμπουν σε βασανιστήρια. Με τη δέσμευση στρατιωτικών μονάδων για την τήρηση της δημόσιας τάξης. Με τη βάναυση και απροκάλυπτη δίωξη της ελεύθερης έκφρασης.

Μετατρέποντας τη δημόσια τηλεόραση σε νέα ΥΕΝΕΔ, σε μηχανισμό απροκάλυπτης κυβερνητικής προπαγάνδας. Διώκοντας δημοσιογράφους που δεν τους αρέσει να τους ακούνε και να τους βλέπουν για πρωινή ενημέρωση. Ή που αποκαλύπτουν το περιεχόμενο της χαμένης λίστας Λαγκάρντ. Διώκουν αυτούς που την αποκαλύπτουν και όχι εκείνους που την έκρυβαν.

Μας κυβερνά μια μειοψηφούσα στο λαό και στη Βουλή ομάδα ακραίων, που λειτουργεί με το άγχος της δεδηλωμένης και βρίσκεται σε πλήρη ηθική και πολιτική απαξίωση, σε κοινοβουλευτική αποσύνθεση. Σε λιγότερο από πέντε μήνες από τις εκλογές, καταρρέουν μπροστά στα αδιέξοδα που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει, παραβιάζοντας τη λαϊκή εντολή που απέσπασαν στις 17 Ιουνίου. Και, τώρα, αντί για επαναδιαπραγμάτευση, αντί για απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, βάζουν το αγκίστρι του Μνημονίου ακόμα πιο βαθειά.

Η κυβέρνηση της προχωρημένης κοινοβουλευτικής αποσύνθεσης και της προχωρημένης ηθικής και πολιτικής σήψης δεν  νομιμοποιείται να φέρει τα μέτρα των νέων περικοπών στη Βουλή.  Και αν τολμήσουν να τα φέρουν, είναι στο χέρι του λαού μας να μην περάσουν. Είναι στο χέρι του λαού οι ετοιμόρροποι να καταρρεύσουν. Γιατί οι απειλές τους δεν περνάνε πια…”

Σχολιάστε