My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κατάργησαν “εν κρυπτώ” έδρες!

Την μεγάλη του κατάπληξη για την κατάργηση της μεταβατικής έδρας Κιλκίς του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και της μεταβατικής έδρας Πολυκάστρου του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κιλκίς, εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς.

louketo-doyΟ Σύλλογος, υπογραμμίζοντας ότι η κατάργηση (με τα άρθρα 39 και 38 αντίστοιχα του Ν.4274/14) συνετελέσθη κατά τρόπο αιφνιδιαστικό, αυθαίρετο, αυταρχικό και αντιδημοκρατικό, χωρίς να ζητηθεί η γνώμη του και χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή του, σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι ότι με τις ίδιες διατάξεις καταργήθηκαν οι μεταβατικές έδρες πολλών Πρωτοδικείων σε όλη την Ελλάδα, τονίζει:

“Θεωρούμε ότι με τις ενέργειες αυτές από μέρους της Πολιτείας πλήττεται βάναυσα η αρχή της επικουρικότητας και αναγκάζεται πλήθος πολιτών του Νομού Κιλκίς να υποβάλλεται σε δυσανάλογα έξοδα και μετακινήσεις από το Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη και από τον δήμο Παιονίας στο Κιλκίς.

Ύστερα από τη μεταφορά τμημάτων της Δ.Ο.Υ. Κιλκίς στη Δ.Ο.Υ. Αμπελοκήπων αποφασίστηκε και η κατάργηση των ως άνω μεταβατικών εδρών Κιλκίς και Πολυκάστρου χωρίς καν οι αρμόδιοι φορείς να ζητήσουν τις απόψεις των άμεσα ενδιαφερομένων, υλοποιώντας, εν κρυπτώ, τις αποφάσεις τους.

Οι μεταβατικές έδρες του Διοικητικού Πρωτοδικείου στο Κιλκίς και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου στο Πολύκαστρο προσέφεραν τη δυνατότητα στους προσφεύγοντες στη Διοικητική και Ποινική Δικαιοσύνη πολίτες, να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτήν, παριστάμενοι και αυτοπροσώπως στην εκδίκαση των υποθέσεών τους και επιπλέον δεν υποχρέωνε τους παράγοντες της διαδικασίας (δικηγόρους και διαδίκους) να μεταβαίνουν σε άλλη πόλη, προκειμένου να τύχουν έννομης προστασίας.

Εξ άλλου, ο μεγάλος αριθμός των απροσδιόριστων υποθέσεων και των νέων υποθέσεων που εισάγονται κάθε έτος, καθώς επίσης και τα μηδαμινά ετήσια έξοδα μετακίνησης γραμματέων και δικαστών στις μεταβατικές έδρες του Κιλκίς και του Πολυκάστρου, θα έπρεπε να οδηγήσουν στην απόφαση για αύξηση των δικασίμων και όχι βέβαια στην κατάργηση των εδρών.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς επισημαίνει ότι η κατάργηση των μεταβατικών εδρών, αποσκοπεί, εν τέλει, στην αποστέρηση του δικαιώματος του πολίτη να προσφεύγει στην Ποινική και Διοικητική Δικαιοσύνη οι οποίες, λόγω της υποστελέχωσής τους σε Δικαστικούς Λειτουργούς και Γραμματείς, απονέμονται, ήδη, με τρόπο που στην πραγματικότητα, προσεγγίζει, αν δεν υπερβαίνει, τα όρια της αρνησιδικίας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα προβεί σε κάθε ενέργεια, προκειμένου να υπάρξει άμεση ακύρωση της παραπάνω απόφασης και διαμηνύει ότι δεν θα ανεχθεί μεθοδεύσεις και αποφάσεις που δημιουργούν εμπόδια στην άσκηση του λειτουργήματος των μελών του, δυσχεραίνουν την πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη και πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία της.”

Σχολιάστε