My Twitter Feed

16 Ιουνίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλκίς: Ένταξη δυο νέων σχολείων -

Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Συνεργασία για ένταξη έργων -

Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

“Πρωτοφανής λαθροχειρία στο ΔΣ” -

Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Καταγραφή προβλημάτων Παιονίας -

Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Νομιμοποίηση κατάργησης 8ωρου -

Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα του 3ημέρου -

Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Στοπ στα πλαστικά με Σταραμάκι! -

Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο -

Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Καστελόριζο: Συμμετοχή στο pitchinglab

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» θεσμοθετήθηκε το 2016 από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ), με την υποστήριξη της EcransdesMondes (Παρίσι).Διεξάγεται κάθε χρόνο, τον Αύγουστο (φέτος από τις 22 έως τις 29 Αυγούστου 2021) στο Καστελλόριζο. Κύριος στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδείξει τα πιο αξιόλογα ντοκιμαντέρ με θεματικούς άξονες την ιστορία και την κοινωνία.

Έτσι, το φεστιβάλ «Πέρα από τα σύνορα» με χαρά ανανεώνει το ραντεβού του για μια ακόμη χρονιά και συνεχίζει τη διεξαγωγή τουpitchinglab του με τίτλο «Από την ιδέα στην ταινία». Βασικός στόχος του labείναι να προσφέρει σε νέους/νέες δημιουργούς την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη βασική ιδέα τους για ένα ντοκιμαντέρ σε μια επιτροπή έμπειρων παραγωγών, τηλεοπτικών και κινηματογραφικών φορέων της Ευρώπης που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ντοκιμαντέρ. Κάθε συμμετέχων/ουσα θα λάβει συμβουλές και πληροφορίεςεπαγγελματικού επιπέδου, σχετικά με το πώς μπορεί η ιδέα του/της να υλοποιηθεί σε ένα έργο ικανό να παρουσιαστεί στην ευρύτερη κοινότητα του ντοκιμαντέρ. Κάθε συμμετοχή θα έχει διάρκεια 15 λεπτών και συγκεκριμένα 3-5 λεπτά για την παρουσίαση του project και 10-12 λεπτά για ερωτήσεις και συζήτηση.

Το pitchinglabθα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης Ζoom, ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλο και περισσότερους/ες δημιουργούς. Παράλληλα, δεν είναι υποχρεωτικό οι συμμετέχοντες/ουσες να αποστείλουν τρέιλερ ή κάποιο άλλο υποστηρικτικό υλικό. Η πρωτοτυπία και η δυναμική της ιδέας είναι το βασικό κριτήριο για την επιλογή του project.

Για να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι/ες, είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν μια απλή φόρμα συμμετοχής (δείτε σχετικό αρχείο) και να την αποστείλλουν στο beyondborders.pitching@gmail.com .

Απαιτούμενες πληροφορίες: πιθανός/επιθυμητός τίτλος, πιθανή/επιθυμητή διάρκεια, είδος και ύφος/στυλ του ντοκιμαντέρ, περιγραφή της ιδέας σε μια πρόταση, σύντομη περιγραφή των βασικών χαρακτηριστικών της ταινίας (τοποθεσία, κεντρικοί χαρακτήρες, πιθανά γεγονότα, δράσεις, αρχεία κλπ.) και ένα σύντομο βιογραφικό του/της υποψηφίου/ας.

Σχολιάστε