My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Καστανίδης: Το μνημόνιο εξοντώνει την κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, με κύριο ομιλητή τον πρώην υπουργό, Χάρη Καστανίδη.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος, αναφέρθηκε σε σημαντικές πρωτοβουλίες που έλαβε ως υπουργός, όπως η δημιουργία του Συνήγορου του Πολίτη, η σύσταση διακομματικών επιτροπών προμηθειών, η αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, η δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής για τον έλεγχο του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κ.α.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην προσπάθεια ίδρυσης Ανεξάρτητης Αρχής Προμηθειών, που δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση Σημίτη, γεγονός που τον οδήγησε στην απόφαση να παραιτηθώ από τη θέση του Υπουργού Μεταφορών, το 1997.

“Αρνήθηκα να ψηφίσω το 2ο Μνημόνιο, που επιβλήθηκε μονομερώς από τους δανειστές μας και οδηγεί σε πλήρη εξόντωση την κοινωνία, εξαφανίζει την κοινωνική δικαιοσύνη, οδηγεί σε έκρηξη την ανεργία και ρημάζει την οικονομία, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο την ύφεση. Δεν μπορούσα να δεχθώ την παραίτηση της χώρας από τα κυριαρχικά της δικαιώματα, από τη διαχείριση των πλουτοπαραγωγικών της πηγών, από τη διεθνή της ασυλία”, είπε ο κ. Καστανίδης, προσθέτοντας:

“Η μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα που υπηρετεί νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές ιδέες με οδήγησε, μαζί  με πολλούς άλλους, στην επιλογή της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού κόμματος, της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ. Για να μιλήσουμε και πάλι όλοι μαζί στο όνομα των προοδευτικών ιδεών, εκφράζοντας τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία του τόπου, που δεν ανέχεται τις καταστροφικές επιλογές του Μνημονίου και την κοινωνική ισοπέδωση και πιστεύει ότι η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη δίκαιη κατανομή των βαρών”.

Φωτό: Kilkispress

Σχολιάστε