My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Καρατομήθηκε” ο Θ. Παραστατιδης

Πριν λίγο ο Πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος, ανακοίνωσε την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να διαγραφεί απ` την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Θ. Παραστατίδης κι οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος που καταψήφισαν το μνημόνιο-2 ή απήχαν απ` την ψηφοφορία. Το ίδιο έκανε κι ο Αντ. Σαμαράς με τους “αντάρτες” του δικού του κόμματος, καθώς κι ο κ. Καρατζαφέρης με τους Μ.Βορίδη και Αδ.Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαγραφέντες καθώς κι όσοι καταψήφισαν άρθρα του μνημονίου, θα κοπούν απ` τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Το ίδιο θα γίνει και με τους διαγραφέντες της ΝΔ.

Υπερ του νέου μνημονίου ψήφισαν 199 βουλευτές, ενώ 74 κατά και 5 δήλωσαν παρών.

Οι απώλειες από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ήτανπερίπου 40. «Όχι» από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά, «ναι» από τη Δημοκρατική Συμμαχία, πλην του κ. Αυγενάκη που δήλωσε «παρών».

Από το ΠΑΣΟΚ συνολικά 22 βουλευτές καταψήφισαν ή απείχαν, ενώ ο αριθμός ανεβαίνει στους 31 αν υπολογιστούν όσοι διαφοροποιήθηκαν από την κομματική γραμμή, αποστασιοποιούμενοι από το επίμαχο άρθρο 1 με τα εργασιακά και υπερψηφίζοντας τα υπόλοιπα.

Καταψήφισαν από το ΠΑΣΟΚ οι: Λούκα Κατσέλη, Σπύρος Κουβέλης, Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, Βάσω Παπανδρέου, Βασίλης Τόγιας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Χρήστος Κατσούρας, Θ.Παπαστρατίδης, Αλ.Αθανασιάδης, Οδ.Βουδούρης, Τσ.Μάτατζη, Γ.Αμιρίδης, Αννα Βαγενά. Απώντες ήταν οι Χάρης Καστανίδης, Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.

Από τη Νέα Δημοκρατία ψήφισαν ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο οι εξήςΚουντουρά Ελ., Σταμάτης Δημ., Παπασιώζος, Κων, Βλάχος Γ., Γιαννάκης, Τζίμας Μαργ., Ιατρίδου Τσαμπίκα, Μαρκόπουλος Κ., Γκιουλέκας Κων, Τσικαλάγιας, Ζώης Χρήστος, Γαληνός Σπ., Μελάς Παν., Καρασμάνης Γ., Λεονταρίδης, Κόλλια Τσαρουχά, Βαγιωνάς, Βοζενμπεργκ, Δερμετζόπουλος.

Συνολικά, διαγράφηκαν σε μια νύχτα απ` τα κόμματά τους (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ) 45 βουλευτές, κάτι που αποτελεί πρωτοφανές γεγονός στη πολιτική ιστορία της Ελλάδας!

Σχολιάστε