My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Κανακεύοντας το φίδι

Του Τάσου Παππά.


Η κυβέρνηση των αρίστων, αυτή η επιτελική κυβέρνηση που έχει μετατρέψει τις λέξεις «άριστος» και «επιτελικός» σε καρικατούρες, πολιτεύεται έχοντας έναν στόχο: να πείσει το εθνικό ακροατήριο ότι η χώρα, επιτέλους, έχει μια διοίκηση που νοιάζεται για την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών, αδιαφορώντας για το αν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αδιαφορώντας για το αν ξεφτιλίζει τις ευρωπαϊκές οδηγίες, αδιαφορώντας για το αν προκαλεί με τη στάση της φαινόμενα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού.

Ετσι, δεν την απασχολεί καθόλου το γεγονός ότι κάηκε (αυτανάφλεξη;) στη Χίο αποθήκη με είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες – μετανάστες. Δεν την απασχολεί καθόλου το γεγονός ότι καταστράφηκε από πυρκαγιά σχολείο για τα παιδιά των προσφύγων – μεταναστών στη Λέσβο (άραγε την έβαλαν οι ΜΚΟ και οι αλληλέγγυοι, ο νέος εσωτερικός εχθρός;). Δεν την απασχολεί καθόλου το γεγονός ότι έχουν σχηματιστεί ομάδες ενόπλων που αναλαμβάνουν αυτοβούλως να προστατεύσουν τα σύνορα (έχει ακούσει κάτι για την αντιποίηση αρχής;). Δεν την απασχολεί καθόλου το γεγονός ότι στον Εβρο και στα νησιά έχουμε παρουσία ντόπιων ακροδεξιών και ομόσταβλων τους από τη Γερμανία και την Αυστρία (ναζί όλων των χωρών ενωθείτε).

Δεν την απασχολεί καθόλου το γεγονός ότι η ιδέα που διακινούν υπουργοί περί κλειστών κέντρων σε ακατοίκητα νησιά σκοντάφτει στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και στην κοινή λογική. Δεν την απασχολεί καθόλου το γεγονός ότι η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ αποδοκιμάζει στεντορείως την αναστολή της εφαρμογής των διαδικασιών παροχής ασύλου. Δεν την απασχολεί καθόλου το γεγονός ότι η απόφαση του αρμόδιου υπουργού να κόψει τα επιδόματα στους πρόσφυγες – μετανάστες είναι εξωφρενικά παράνομη.

Σωστά ο πανεπιστημιακός Ξενοφών Κοντιάδης ρωτάει τον κ. Μηταράκη, ο οποίος γυρίζει από κανάλι σε κανάλι εκστομίζοντας παχυλές ανοησίες: «Ποια επιδόματα; Μήπως αυτά που χορηγεί ο ΟΗΕ; Τι λόγος τού πέφτει εδώ; Μήπως αυτά που προβλέπονται από το ευρωπαϊκό δίκαιο; Μήπως έχει ακουστά τη Σύμβαση της Γενεύης, που κατοχυρώνει ρητά τα κοινωνικά δικαιώματα των προσφύγων (άρθρα 20 έως 24); Μήπως θέλει και να τους αφήσουμε να πεθάνουν από ασιτία, παραβιάζοντας τον όρκο πίστης που έδωσε στο Σύνταγμα (τον οποίο επικαλέστηκε στις δηλώσεις του); Μήπως για να χαϊδέψει τα αυτιά κάποιων ανεγκέφαλων και να κερδίσει λίγα λεπτά δημοφιλίας, λέει ό,τι να ‘ναι; Δεν φροντίζει, επιτέλους, για την αποσυμφόρηση των νησιών και για καλύτερο συντονισμό του έργου που ανέλαβε, αντί να περιφέρεται στα κανάλια λέγοντας εξυπνάδες;».

Δεν την απασχολεί καθόλου η δήλωση βουλευτίνας της παράταξης ότι η μεγαλύτερη ασύμμετρη απειλή για τη χώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (οι εκκλήσεις του πρωθυπουργού για εθνική συνεννόηση πού πήγαν;). Δεν την απασχολεί καθόλου η άποψη τοπικού στελέχους του κόμματος που παρομοιάζει τη φωτιά στην προσφυγική δομή στη Λέσβο με ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη. Τι την απασχολεί; Να κρατήσει στις τάξεις της τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους. Να εφαρμόσει με συνέπεια την ξενοφοβική στρατηγική του Σαλβίνι και του Ορμπαν, η οποία δίνει στον πρώτο υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και στον δεύτερο άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αλλωστε, την επιτυχία της συγκεκριμένης γραμμής των δύο ακροδεξιών πολιτικών υπογραμμίζουν κομματικοί παράγοντες και φίλα προσκείμενοι δημοσιολόγοι, καλώντας τη… μεταρρυθμιστική κυβέρνηση και τον… φιλελεύθερο πρωθυπουργό να την ακολουθήσουν χωρίς εκπτώσεις και περιττές ανησυχίες για τον κίνδυνο εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας. Γιατί να τους απασχολεί, αφού, αν συμβεί το μοιραίο, άλλοι (οι συνήθεις ύποπτοι) θα αναμετρηθούν με το φίδι. Αυτοί που το έβγαλαν από την τρύπα του είτε θα λουφάξουν είτε θα το κανακέψουν.

Ανάγωγα

Αν τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα στον Εβρο και στα νησιά, αν, όπως λέει η κυβέρνηση, δεχόμαστε εισβολή και πρέπει να αποκρούσουμε την ασύμμετρη απειλή που οργανώνει το καθεστώς Ερντογάν, αν είναι βέβαιο ότι η Τουρκία θα κλιμακώσει, αν προσθέσουμε και το πρόβλημα με τον κορονοϊό, τότε μήπως η λύση είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας; Τι λέει ο πρωθυπουργός;

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε