My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Και… φρέσκο γάλα 11 ημερών

Προσφορές/εκπτώσεις από καταστήματα όλο το χρόνο – άρση των περιορισμών στην πώληση του ψωμιού.

galaktoviomixania-001Αλλαγές στην λειτουργία της αγοράς επέρχονται με μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για την επικύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προβλέπονται μεταξύ άλλων αλλαγές στις προσφορές/εκπτώσεις των καταστημάτων, μέτρα απελευθέρωσης για πώληση του γάλακτος και μέτρα απελευθέρωσης πώλησης του ψωμιού, με βάση την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ.

Το νομοσχέδιο δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να προχωρούν «σε πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές καθ’όλη τη διάρκεια του έτους χωρίς υποχρέωση προηγούμενης γνωστοποίησης», όπως ακριβώς είχε προτείνει ο ΟΟΣΑ, δηλαδή η κάθε επιχείρηση να πραγματοποιεί εκπτώσεις όποτε αυτή επιθυμεί και να μην καθορίζονται από το κράτος, όπως ισχύει σήμερα.

Σχετικά με την άρση των περιορισμών στην πώληση του ψωμιού, αίρονται οι περιορισμοί αναφορικά με τα σημεία πώλησής του και πλέον θα επιτρέπεται να γίνεται εμπόριο και από άλλες επιχειρήσεις, αλλά πάντα με αυστηρή τήρηση των νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών, ενώ θα επιτρέπεται στα πρατήρια άρτου να ολοκληρώνεται το ψήσιμο ψωμιού από έτοιμα προϊόντα ζύμης κάνοντας χρήση της ονομασίας «αρτοποιείο».

Για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, ο αρχικός σχεδιασμός με βάση τις συστάσεις του ΟΟΣΑ προέβλεπε την κατάργηση της καθοριζόμενης από το κράτος διάρκειας ζωής του γάλακτος και ο καθορισμός αυτής να γίνεται ελεύθερα από τον παραγωγό με βάση τη μέθοδο παστερίωσης. Με αυτό τον τρόπο, ένα γάλα φρέσκο θα μπορούσε να έχει διάρκεια ζωής ακόμη και 11 ημέρες.

Πηγή: koutipandoras.gr

Σχολιάστε