My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Και φέτος εμβόλια για τη λύσσα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, περί την 1η Οκτωβρίου θα επαναληφθούν οι εμβολιασμοί των αλεπούδων με εναέριες ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων. Τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν περιέχουν ζωντανό ιό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης και απαγορεύεται η οποιαδήποτε επαφή με αυτά.  Σε περίπτωση τυχαίας επαφής πρέπει να αναζητείται άμεσα  ιατρική βοήθεια.

Οι εναέριες ρίψεις των εμβολίων-δολωμάτων θα πραγματοποιηθούν σε 24 Περιφερειακές Ενότητες (Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Άρτας, Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας, Δράμας και περιοχές των ΠΕ Ευρυτανίας, Πρεβέζης και Αιτωλοακαρνανίας).Μετά την επανεμφάνιση των κρουσμάτων λύσσας στα ζώα της  χώρας μας το 2012 και μέχρι την τελευταία επιβεβαίωση  του νοσήματος το Μάιο του 2014, έχουν εμφανιστεί συνολικά 48 κρούσματα (40 σε αλεπούδες, 5 σε σκυλιά, 2 σε βοοειδή και 1 σε γάτα).

Το Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς (σκύλων και γατών) ότι ο εμβολιασμός των ζώων τους από κτηνίατρο, για προστασία έναντι του ιού της λύσσας είναι  υποχρεωτικός. Επανάληψη χορήγησης του εμβολίου από τον κτηνίατρο,  γίνεται βάσει της διάρκειας ανοσίας που παρέχει το κάθε εμβολιακό σκεύασμα, πληροφορία που παρέχεται από την παρασκευάστρια εταιρία.

Σχολιάστε