My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Και στο Κιλκις δρούσε δίκτυο αρχαιοκαπηλίας

Και στο νομό Κιλκίς είχε απλώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλοκάμια του το δίκτυο αρχαιοκαπηλείας που δρούσε στη Βόρεια Ελλάδα.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα trakilive, το δίκτυο δρούσε σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα, Βέροια και Κιλκίς,  χωρίς να είναι γνωστό αν πρόκειται απλώς για χρυσοθήρες ή για συστηματικούς αρχαιοκάπηλους, όμως τα ευρήματα είναι πράγματι εντυπωσιακά.
Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ μεταξύ άλλων αναφέρει:

Μπλεγμένοι σε μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις αρχαιοκαπηλείας με δύο εντυπωσιακά ευρήματα που διέσωσε η επιτυχία της Αστυνομίας, είναι οι δύο ξανθιώτες που έχουν συλληφθεί για αρχαιοκαπηλεία τον προηγούμενο μήνα.

Οι δύο Χριστιανοί, 33 ετών από την Ξάνθη και 40 ετών από τα Κιμμέρια, αντίστοιχα, καθώς επίσης ο χριστιανός συνεργός τους από την Κομοτηνή και o μουσουλμάνος από την Πελεκητή Ροδόπης, βρίσκονται προφυλακισμένοι για τη γνωστή υπόθεση αρχαιοκαπηλείας που αποκαλύφθηκε όταν η Αστυνομία συνέλαβε τους 3 από τους 4 στην Ασπροβάλτα.

Η υπόθεση είναι στο στάδιο της κύριας ανάκρισης και οι συλληφθέντες μέχρι στιγμής αρνούνται να δώσουν το παραμικρό στοιχείο. Όμως oι διωτικές αρχές φαίνεται να συμπεραίνουν ότι συνδέονται με το τεράστιο κύκλωμα που αποκαλύφθηκε μετά από 45 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη το Μάρτιο ενώ οι Αρχαιολόγοι έχουν μείνει έκπληκτοι από τα δύο χρυσά αντικείμενα που προσπάθησαν να πουλήσουν οι συλληφθέντες.
 
Πρόκειται για ένα χρυσό περιδέραιο με μορφή στεφάνου (εικόνα 1) καθώς επίσης και ένα χρυσό βραχιόλι από σύμπλεγμα φιδιού (εικόνα 2), τα οποία επιχείρησαν να πουλήσουν σε αστυνομικούς για την αξία του χρυσού τους αλλά προφανώς δεν γνώριζαν την ανεκτίμητη καλλιτεχνική και αρχαιολογική αξία των αντικειμένων.
 
Παρότι κάποιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αξία 15 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για το ένα εύρημα (το στεφάνι ζυγίζει ένα κιλό και είναι ατόφιος χρυσός 23 καρατίων), σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας Έθνος, οι αρχαιολόγοι επιμένουν να χαρακτηρίζουν ως «ανεκτίμητη» την αξία των ευρημάτων που ανάγονται στη Ρωμαϊκή Περίοδο, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις (3ος -4ος αιώνας μ.χ.)
 
 
Σχολιάστε