My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Και στο Κιλκίς, η Rebecca Harms

harms-chrysogelosΜετά την Ιερισσό, η ευρωβουλευτής και συμπρόεδρος της ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, Rebecca Harms, θα επισκεφτεί και το Κιλκίς, καθώς επίσης και τη Θράκη. Οι επισκέψεις θα γίνουν στο χρονικό διάστημα μέχρι τις 27 Ιουνίου.
Η περιβαλλοντική προστασία, το δικαίωμα να αποφασίζει μια κοινωνία για το μοντέλο ανάπτυξης που θα ακολουθήσει, η ουσία της δημοκρατίας, η διαφάνεια στις επιλογές οικονομικών επενδύσεων  και το πραγματικό όφελος των πολιτών της Χαλκιδικής σε βάθος χρόνου τέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών και των συζητήσεων που είχαν στην βορειο-ανατολική Χαλκιδική η Rebecca Harms και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, το Σάββατο 15 Ιουνίου.
Οι δυο πράσινοι ευρωβουλευτές είχαν συζήτηση στην Ιερισσό με τους πολίτες και την εκπροσώπους κινημάτων που αγωνίζονται ενάντια στις εξορυκτικές δραστηριότητες, στην Αρναία με τους εργαζόμενους στην εξορυκτική δραστηριότητα και τον Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Πάχτα, ενώ επισκέφθηκαν και την περιοχή όπου πρόκειται να δημιουργηθεί η τεράστια λεκάνη που θα δεχθεί τα απόβλητα της εξορυκτικής δραστηριότητας. Τους δύο ευρωβουλευτές συνόδευαν μέλη των Οικολόγων Πράσινων από την Κεντρική Μακεδονία και την Χαλκιδική, η Ελεάννα Ιωαννίδου και οι Οδυσσέας Χιλιτίδης, Αλέκος Γεωργόπουλος, Ανδρέας Βασιλείου, Γιάννης Μαχαίρας κα.
Στην συνέχεια ακολούθησε ενημερωτική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους κατοίκους της περιοχής για το θέμα της εξόρυξης χρυσού, ενώ πριν αναχωρήσει το κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων με τους δύο ευρωβουλευτές επισκέφτηκε και το αρχέγονο δάσος των Σκουριών το οποίο ήδη καταστρέφεται για να εξυπηρετηθούν οι εξορυκτικές δραστηριότητες. Κακή εντύπωση προκάλεσε στους δυο ευρωβουλευτές η παρουσία μεγάλου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων και σεκιουριτάδων μέσα στο δάσος, οι οποίοι μάλιστα αρχικά προσπάθησαν να σταματήσουν την αποστολή ενώ αυτή βρίσκονταν σε δασικό δρόμο, αλλά τελικώς “επέτρεψαν” την συνέχιση της επίσκεψης μέχρι το σημείο όπου μέσα στο δάσος και σε δασικό δρόμο έχουν υψωθεί συρματοπλέγματα και συστήματα με κάμερες και συναγερμό. Η αποστολή υποχρεώθηκε να ακολουθήσει δρόμο παράκαμψης…
Οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ευρωβουλευτής τους Νίκος Χρυσόγελος έχουν προσκαλέσει και θα βρίσκεται στην Ελλάδα το διάστημα 24-27 Ιουνίου  η Kαναδή βουλευτής των Πράσινων Elizabeth May που θα επισκεφθεί την Χαλκιδική, τη Θράκη και το Κιλκίς για το θέμα της εξόρυξης χρυσού με δεδομένο ότι η εταιρία που επιδιώκει να εξορυχθεί ο χρυσός είναι καναδική και το θέμα της συμπεριφοράς των καναδέζικων εταιριών εξόρυξης  έχει απασχολήσει και το κοινοβούλιο και την κοινωνία του Καναδά.  Στο πλαίσιο της επίσκεψής της E. May oργανώνεται επίσης από τους Οικολόγους Πράσινους και τον ευρωβουλευτή Νίκο Χρυσόγελο συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχουν κινήσεις πολιτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και άλλες γειτονικές χώρες για να συζητήσουν από κοινού τις εξελίξεις στο θέμα αυτό.
Σχολιάστε