My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Και κομμουνιστής και Έλληνας. Γίνεται;

Του Τάσου Παππά.


Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του κ. Κυρανάκη ότι στον Εμφύλιο οι «κομμουνιστές σκότωσαν Ελληνες». Σφάλμα πρώτο και να κοιτάξει να μην το επαναλάβει γιατί ενδεχομένως να έχει προβλήματα με ορισμένους συναδέλφους του στη Ν.Δ.: εφόσον έχει αυτή την άποψη, δεν πρέπει να μιλάει για Εμφύλιο, αλλά για συμμοριτοπόλεμο.

Ετσι τον έλεγαν οι ιδεολογικοί πρόγονοί του. Και για να είναι απολύτως συνεπής με όσα πιστεύουν αυτός και οι όμοιοί του στο κόμμα για κείνη την ταραγμένη περίοδο οφείλει να αναφέρει και τα μέσα με τα οποία οι κομμουνιστές ξεπάστρευαν τους Ελληνες, δηλαδή τα κονσερβοκούτια.

Αναρωτιέμαι όμως γιατί εξεπλάγησαν πολλοί με την άποψη του πρώην αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. και υποψήφιου βουλευτή στον νότιο τομέα της Β’ Αθήνας. Το νεαρό στέλεχος που έχει διακριθεί στο παρελθόν και γι’ άλλες παρεμβάσεις με ανάλογο περιεχόμενο δεν είναι εκτός γραμμής, δεν παραβίασε κάποιον κώδικα πολιτικής δεοντολογίας που υπάρχει και τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Γι’ αυτό και δεν του ζήτησε κανείς από την ηγετική ομάδα να ανακαλέσει. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, αφού στο ίδιο άθλημα έχουν διαπρέψει κορυφαία στελέχη της Δεξιάς, μηδέ του αρχηγού της εξαιρουμένου. Να θυμηθούμε εν τάχει:

-Παραμονές των εκλογών του 2015 υποψήφιοι με τη Ν.Δ. διέδιδαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτιάξει σοβιέτ, θα κατεβάσει τις εικόνες από τα σχολεία και τα δικαστήρια και ο Μάκης Βορίδης σε ομιλία του στην εκλογική περιφέρειά του είχε δηλώσει (το αποδίδω από μνήμης) ότι η αστική τάξη είναι σε επιφυλακή και δεν θα επιτρέψει να αμφισβητηθεί το κοινωνικό καθεστώς.

Μίλησε ως πολιτικός εκπρόσωπος της κυρίαρχης τάξης και έστειλε σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ελπίζοντας προφανώς ότι η αριστερή παρένθεση δεν θα κρατούσε πολύ και γρήγορα η χώρα θα επέστρεφε στην κανονικότητα. Τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενε, αλλά αυτός δεν πτοήθηκε…

– …Αργότερα και αφού οι κατσαπλιάδες είχαν κερδίσει τις εκλογές, μας «ενημέρωσε» ότι η Αριστερά έχει ελαττωματικές ιδέες (γενικώς η Αριστερά, όχι μόνο η εγχώρια εκδοχή της) και προέτρεψε τον αρχηγό του να επινοήσει εκείνους τους θεσμικούς (;) τρόπους ώστε να μην καταφέρει ποτέ στο μέλλον να ξαναπάρει την εξουσία. Τώρα, τι θεωρεί Αριστερά ο κ. Βορίδης είναι ένα θέμα. Μάλλον, ό,τι δεν είναι στη Νέα Δημοκρατία.

Φανταστείτε, για παράδειγμα, να βρισκόταν στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ (ως προς το εκλογικό μέγεθος) τι θα έλεγε και πώς θα αντιδρούσε ο κ. Βορίδης, αν φυσικά έμενε στη χώρα και δεν είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο σε κάποια «πολιτισμένη» και «σοβαρή» δημοκρατία.

-Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης είχε εκφράσει την απορία του για την επιείκεια με την οποία αντιμετωπίζουμε εδώ τους κομμουνιστές: «Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο. Η χώρα είναι στα πρόθυρα εκτροπής και ο Τσίπρας δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία».

Ο ίδιος, αλλά και αρκετοί άλλοι στη Νέα Δημοκρατία έχουν μιλήσει για απόπειρες του ΣΥΡΙΖΑ να οργανώσει θεσμική εκτροπή προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, έχουν συγκρίνει τον Τσίπρα με τον Στάλιν, τον Κιμ τον τρίτο, τον Πολ Ποτ, τον Τσαουσέσκου, τον Φιντέλ Κάστρο (επειδή ο Τσίπρας πήγε στην κηδεία του Κάστρο) και φυσικά με τον Τσάβες και τον Μαδούρο, έχουν αφήσει υπαινιγμούς ότι οι εκλογές δεν θα είναι τίμιες (ως γνωστόν μόνον οι αριστεροί σκέφτονται και διαπράττουν τέτοια πολιτικά εγκλήματα αν και στην Ελλάδα άλλη παράταξη διαθέτει το Know How), έχουν μιλήσει για αριστερή χούντα και έχουν κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι διατηρεί σχέσεις με τον Κουφοντίνα και ότι είναι τουλάχιστον ύποπτη η ανοχή που δείχνει η κυβέρνησή του απέναντι στα φαινόμενα βίας και παραβατικότητας που προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

-Αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επαίρεται που ο πατέρας του συνέβαλε να μην ξεσπάσει εμφύλιος στην Κρήτη, που ρώτησε πολίτη στα Σεπόλια έμπλεος αγωνίας αν ο Λεωνίδας Κύρκος θα ενέκρινε την πολιτική Τσίπρα και εμφανίστηκε σφόδρα ενοχλημένος επειδή ο Τσίπρας τοποθέτησε στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ τον Πέτρο Κόκκαλη εκεί που, όπως είπε, κάποτε ήταν ο Μανώλης Γλέζος (αν δεν κάνω λάθος, και δεν κάνω, ο Μανώλης Γλέζος ήταν και παραμένει κομμουνιστής) μήπως δεν κινείται στο ίδιο μήκος κύματος;

Δεν μπορείς να ξεχάσεις τη δήλωσή του ότι «πρέπει να τελειώνουμε μ’ αυτούς (σ.σ.: τους Συριζαίους) όχι μόνο γι’ αυτά που κάνουν αλλά και γι’ αυτά που σκέφτονται». Αραγε πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με πρακτικές επιμόρφωσης και διαπαιδαγώγησης σε κλειστούς χώρους; Αναγκάζοντάς τους να υπογράψουν δηλώσεις μετανοίας; Με λοβοτομή;

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε