My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Και η ΑΔΕΔΥ για τα νοσοκομεία

Μεγεθύνεται η πανελλαδική διάσταση που έχει πάρει το θέμα των νοσοκομείων Κιλκίς με την παρέμβαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, η οποία με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο ζητά “μέτρα για την ευρύτερη στήριξη και αναβάθμιση του νοσοκομείου Γουμένισσας” και να μην υποβαθμιστεί αυτό του Κιλκίς.

nosokomeio-goumenissasΗ επιστολή της ΑΔΕΔΥ

Κύριοι Υπουργοί,

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αγωνίζεται ενάντια στη συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και τις επιπτώσεις στο κοινωνικό κράτος. Σε μια εποχή που οι πολίτες στενάζουν από το βάροςτης οικονομικής κρίσης, οιυπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης και αυτοδιοίκησης είναι αναγκαίες όσο ποτέ.

Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η υποβάθμιση, η απαξίωση και η διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας και της νοσοκομειακής περίθαλψης.

Είμαστε αντίθετοι στη διάλυση νοσοκομειακών δομώνπου επιτελούν σημαντικό έργο και μάλιστα σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Νομού Κιλκίς όπου τα Νοσοκομεία Κιλκίς –Γουμένισσας καλύπτουν με επάρκεια και ποιότητα όχι μόνο κατοίκους των περιοχών τους αλλά και της ευρύτερης

περιφέρειας.

Αντί, λοιπόν, να αναβαθμιστούν και να υποστηριχτούν οικονομικά, να επιτελέσουν το ρόλο τους, συστηματικά υπονομεύονται. Κυρίως έχει στοχοποιηθείτο Νοσοκομείο Γουμένισσας παρόλο που υγειονομικά καλύπτει μία ευρύτερη περιοχή με 30.000 κατοίκους (Δήμος Παιονίας).

Σύμφωνα με καταγγελίες των τοπικών συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων πρωτεργάτης αυτής της αρνητικής στάσης είναι ο Διοικητής της Δ’ΥΠΕ,κ. Βεντούρης.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σας καλεί να λάβετε τα αναγκαία μέτρα για την ευρύτερη στήριξη και αναβάθμιση του νοσοκομείου Γουμένισσας και να σταματήσουν οι προσπάθειες αποδυνάμωσης του.

 

Σχολιάστε