My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Και έτσι και γιουβέτσι!

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


Τις τελευταίες μέρες που η κατάσταση στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους είχε φτάσει σε οριακό σημείο και το δίλημμα «συμφωνία πάση θυσία ή χρεοκοπία» ήταν στην πρώτη γραμμή, τα κόμματα της αντιπολίτευσης (εκτός ΚΚΕ) και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης εκτόξευαν εκκλήσεις στον πρωθυπουργό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να εγκαταλείψει τις άγονες «κόκκινες γραμμές» του, να εξοβελίσει τις εξτρεμιστικές φωνές από το περιβάλλον του και να πράξει το πατριωτικό καθήκον του, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η κοινωνία θα εξεγερθεί και η Ιστορία θα είναι αμείλικτη μαζί του.

Πρωτοσέλιδα με δραματικούς τίτλους και φόντο την ελληνική σημαία και δελτία ειδήσεων με εναρκτήριο λάκτισμα τη λέξη τελεσίγραφο έδιναν τον τόνο.

Ξέρουμε λοιπόν πολύ καλά πώς θα αντιμετωπίσει το μπλοκ αυτό τον Τσίπρα σε περίπτωση ρήξης.

Μπορούμε όμως να υποθέσουμε βασίμως πώς θα τον αντιμετωπίσει και στην επιθυμητή γι’ αυτούς εκδοχή.

Δεν πρόκειται φυσικά να πανηγυρίσει για να μην του δώσει την ευκαιρία να εμπεδώσει την εικόνα του υπεύθυνου ηγέτη που πήρε τη σωστή και εθνικά επωφελή απόφαση. Θα αρχίσει δειλά να ασκεί κριτική επί της ουσίας της συμφωνίας.

Στη συνέχεια θα πρέπει να περιμένουμε κλιμάκωση.

Γκρίνια γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος σε άσκοπες συζητήσεις και λεονταρισμούς, τα μέτρα θα χαρακτηριστούν σκληρά (όντως θα είναι) γιατί θα πλήξουν τόσο τους εργαζομένους τους οποίους εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα μεσαία στρώματα (με την αύξηση της έμμεσης και της άμεσης φορολογίας), τα οποία στις τελευταίες εκλογές μετακινήθηκαν μαζικά από την κάλπη του παλιού συναινετικού δικομματισμού στην κάλπη της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ο στόχος προφανής: να υπονομευθεί η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τις κοινωνικές δυνάμεις που αποτελούν τον κορμό της ελληνικής κοινωνίας και δίνουν πλειοψηφίες.

Ταυτοχρόνως θα ξεκινήσει η εκστρατεία αποδόμησης του ίδιου του πρωθυπουργού.

Θα θυμίζουν τι έλεγε προεκλογικά, τι υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό, τις αυταπάτες περί άλλου δρόμου που καλλιέργησε και τα χοντρά ψέματα που εκστόμισε για να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών.

Ολο αυτό το αφήγημα θα πλαισιωθεί από το κρίσιμο ερώτημα: Μπορεί αυτή η κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη σύνθεση να εγγυηθεί στους εταίρους και στους πολίτες της χώρας ότι θα εφαρμόσει ένα σχέδιο που βρίσκεται στον αντίποδα της στρατηγικής του κόμματος-κορμού της (ΣΥΡΙΖΑ);

Θα δίνουν αρνητική απάντηση και έτσι θα τροφοδοτήσουν την ήδη ανοιχτή συζήτηση για μια άλλη κυβέρνηση, από την παρούσα Βουλή (προς Θεού όχι εκλογές) με σαφή φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Μ’ άλλα λόγια, χωρίς τους σταλινικούς της Αριστερής Πλατφόρμας και τους εθνικιστές των ΑΝ.ΕΛΛ. Το σχέδιο αυτό διακινούν εδώ και καιρό και ελπίζουν να πάρει σάρκα και οστά. Τώρα, αν αυτό έχει μπόχα εκτροπής, δεν τους ενδιαφέρει.

Ανάγωγα

Αν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, να δω με ποιες λέξεις θα αντικαταστήσουν τα κανάλια τις προσφιλείς τους «βόμβα» και «τελεσίγραφο». Μπορεί όμως να κρατήσουν το ίδιο εκρηκτικό ρεπερτόριο για να φωτογραφίζουν τους νέους δράστες. Για παράδειγμα: «βόμβα Λαπαβίτσα κατά της συμφωνίας» ή «τελεσίγραφο Λαφαζάνη στον Τσίπρα». Ομάδα… που κερδίζει δεν την αλλάζεις.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε