My Twitter Feed

27 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρώτα αστυνομία, μετά σχολεία -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Καινοτόμο e-Κιλκίς από το ΕΒΕ

Μια καινοτόμο προβολή και παρουσίαση των παραγωγικών και οικονομικών δυνατοτήτων του Νομού Κιλκίς, συνδεδεμένη με τα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία, την παροχή υπηρεσιών, τη γαστρονομία, τον φυσικό πλούτο και τον πολιτισμό, σχεδιάζει μέσω του Διαδικτύου το Επιμελητήριο.

Όπως αναφέρει η σχεδιάστρια του έργου “Brenda Digital Gastronomy Routes”, Μαρία Καλογερίδου, πρόκειται για τη δημιουργία ψηφιακών διαδραστικών διαδρομών αφήγησης και δυναμικής περιήγησης στην πόλη, αλλά και άλλων πόλεων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Στόχος είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του Κιλκίς, για διαφορετικές κατηγορίες χρηστών, κυρίως επισκέπτες, αλλά και για τους κατοίκους της πόλης και του νομού.

«Ξεκινώντας από τον πρωτογενή τομέα, την παραγωγή και τη μεταποίηση των προϊόντων που παράγονται στον νομό, θέλουμε να τα συνδέσουμε με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τον γαστρονομικό και φυσικό πλούτο, την ιστορία και τον πολιτισμό και οι χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να ‘‘ενσωματώνονται’’, σε πραγματικό χρόνο και τόπο, στο περιβάλλον που επιθυμούν για να ερευνήσουν, να αναζητήσουν πληροφορίες ή ακόμη και να συμμετέχουν σε παιχνίδια επιβράβευσης», τονίζει η κ. Καλογερίδου.

Με τη χρήση εικόνας και ήχου και τις εφαρμογές που προσφέρει η τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας, θα παρέχονται διάφορες πληροφορίες για τα αγροτικά προϊόντα που παράγονται και μεταποιούνται στον νομό, όπως το κρασί, τα κάστανα, το τυρί στην περιοχή του Πάικου, τα έθιμα, τις τοπικές γιορτές, αλλά και τις περιπατητικές και ιστορικές διαδρομές που θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ο χρήστης.

Ακόμη, θα σχεδιαστούν και θα δημιουργηθούν διαδραστικά παιχνίδια εξερεύνησης, με θέματα από τη γαστρονομία και τις παραδοσιακές συνταγές των κατοίκων του Κιλκίς.

«Οι πληροφορίες που θα ενταχθούν θα ‘‘χτίζονται’’ είτε με το τοπωνύμιο είτε με το προϊόν», προσθέτει η κα Καλογερίδου, και καταλήγει πως στο έργο συμμετέχει το Τμήμα Γραφικών Τεχνών του Ιόνιου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το οποίο θα σχεδιαστεί μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για την υποστήριξη των παραπάνω λειτουργιών.

Σχολιάστε