My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

OMNES με καινοτόμες προτάσεις

Καλαμάκι από στάρι, παραγωγή οικολογικών ρούχων και βαφές υφασμάτων από φυτά της χλωρίδας του Κιλκίς, είναι μερικές από τις ιδέες που επεξεργάζεται ο Σύλλογος Εθελοντών Κιλκίς Omnes.

Οι καινοτόμες αυτές προτάσεις παρουσιάστηκαν από το Σύλλογο στο Select Respect Φόρουμ 2018 με τίτλο «Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Πράξη – Κοινωνική ένταξη, διακρίσεις, διαφορετικότητα», που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.

«Πρόκειται για μελετημένες προτάσεις ανάπτυξης με προοπτική κοινωνικής και εργασιακής ένταξης, προσανατολισμένες στις ανάγκες και στο αγροτικό μοντέλο του Κιλκίς» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο του φόρουμ, ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών, Στέφανος Καμπέρης.

«Η δράση μας έχει τίτλο “From aid to trade” καθώς μιλάμε για ανάπτυξη μέσα από μία διαφορετική οικονομία, βασισμένοι πάντα σε όσα προσφέρει η περιοχή. Στην κατεύθυνση αυτή ολοκληρώσαμε μια μελέτη για να κατασκευάζουμε το «staramaki», δηλαδή καλαμάκι από στάρι που αφθονεί στην περιοχή αλλά η καλλιέργειά του είναι πλέον μη βιώσιμη», πρόσθεσε ο κ.Καμπέρης.

Οι προτάσεις του συλλόγου έχουν υποβληθεί ήδη σε διάφορους φορείς για χρηματοδότηση, ενώ θα παρουσιαστούν αναλυτικά τις επόμενες μέρες στην κοινωνία του Κιλκίς.

Σχολιάστε