My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καθυστερούν οι συντάξεις του ΟΓΑ

Το θέμα των μεγάλων καθυστερήσεων στην απονομή των συντάξεων του ΟΓΑ, έθεσαν με ερώτηση τους προς τον υπουργό Εργασίας 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου και του βουλευτή Σερρών, Λευτέρη Αβραμάκη.

Όπως τονίζουν οι ερωτώντες βουλευτές, οι εκκρεμείς συντάξεις, σύμφωνα με τις εκθέσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, έχουν αυξηθεί κατά πολύ, ενώ την ίδια ανοδική πορεία ακολουθούν και οι εκκρεμείς αιτήσεις του ΟΓΑ, με τον αριθμό αυτών να αγγίζει τις 40.000.

Ειδικότερα για τους Νομούς Κιλκίς και Σερρών, οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος ως προς την έκδοση νέων αποφάσεων, ενώ η υποστελέχωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Περιφερειακού Τμήματος Αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη γιγαντώνει το πρόβλημα καθημερινά.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται και τα εξής:

«Άλλο ένα πεδίο προεκλογικής εξαπάτησης των πολιτών από την Νέα Δημοκρατία καθώς είχε δεσμευτεί για την διεκπεραίωση μεγάλου μέρους των εκκρεμών συντάξεων και την αποσυμφόρηση των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ. Κάτι το οποίο όχι μόνο δε συνέβη αλλά παρατηρούμε και μεγάλη αύξηση στις εκκρεμείς συντάξεις.

Η κατάσταση αυτή, που περιγράφεται στην ερώτηση των βουλευτών/τριών, αναγκάζει μεγάλο μέρος των συνταξιούχων να διαβιεί χωρίς κανένα εισόδημα με αποτέλεσμα να έχουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης.»

Οι βουλευτές και οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ερωτούν τον υπουργό σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε να αρχίσει η αποσυμφόρηση των υπηρεσιών του ΟΓΑ για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων και αν θα προχωρήσει σε ενίσχυση των υπηρεσιών με το απαιτούμενο προσωπικό ώστε να επιταχυνθεί η απονομή των συνάξεων που λιμνάζουν για χρόνια.

Σχολιάστε