My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Καθησυχάζουν για την επάρκεια -

Τρίτη, 29 Μαρτίου, 2022

“Τι(ς) πταίει για τους νεκρούς μας;” -

Δευτέρα, 28 Μαρτίου, 2022

Στον Δ. Κυριακίδη η γ. πρόξενος ΗΠΑ  -

Δευτέρα, 28 Μαρτίου, 2022

Επεισόδιο οπαδικής βίας σε Κιλκίς -

Δευτέρα, 28 Μαρτίου, 2022

Εξαγγελίες από το Κιλελέρ -

Δευτέρα, 28 Μαρτίου, 2022

Σταθερά σε υψηλά επίπεδα ο ιός -

Κυριακή, 27 Μαρτίου, 2022

Γιορτή με επιστροφή παρελάσεων -

Σάββατο, 26 Μαρτίου, 2022

Κιλκίς: Τραγωδία με νεκρό 25χρονο -

Παρασκευή, 25 Μαρτίου, 2022

Καθησυχάζουν για την επάρκεια

Διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Γεωργαντά, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

Στη σύσκεψη εξετάσθηκε η λειτουργία της αγοράς, η επισιτιστική επάρκεια της χώρας, τα διεθνή δεδομένα στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων, τα εφόδια και η ενέργεια και πώς επηρεάζουν το κόστος παραγωγής.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, υπάρχει καθημερινή επαφή των αρμοδίων υπουργών με όλους τους συντελεστές της αγοράς μέσω της οποίας επιβεβαιώνεται η απόλυτη επάρκεια αγαθών, ενώ ομαλή είναι η λειτουργία της αγοράς και για το ηλιέλαιο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «είναι σαφές ότι δεν υπάρχει θέμα ελλείψεων, ο εφοδιασμός είναι επαρκής, ενώ σε ό,τι αφορά την κίνηση ορισμένων εφοδιαστικών αλυσίδων να προχωρήσουν σε προληπτικό πλαφόν, αυτή έγινε προκειμένου να αποφευχθεί η άσκοπη αποθεματοποίηση του συγκεκριμένου προϊόντος».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε ότι “πάντα υπάρχει η δυνατότητα αύξησης εγχώριας παραγωγής, ενώ η βελτίωση της κατανομής μεταξύ χρήσης βιοκαυσίμου και οικιακής χρήσης μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω στην αύξηση των διαθεσίμων ποσοτήτων για κατανάλωση”.

Σχολιάστε