My Twitter Feed

31 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Κίνηση για Δήμο Θεσσαλονίκης

Από την πρωτοβουλία “Κίνηση: Ποια πόλη μας αξίζει;”, για την συγκρότηση παράταξης, η οποία θα καταρτίσει συνδυασμό για την διεκδίκηση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αντιμετωπίζει σειρά μεγάλων προβλημάτων διαρθρωτικού χαρακτήρα,  για την επίλυση των οποίων χρειάζονται δομικές αλλαγές βάθους και γενναίες νομοθετικές ρυθμίσεις. Χρειαζόμαστε ένα άλλο υπόδειγμα πολιτικής λειτουργίας στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μια άλλη αντίληψη και πρακτική, ένα αυτοδιοικητικό όραμα, το οποίο θα συνδέει τις ανάγκες της χώρας με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και τη δημιουργική παρέμβαση των τοπικών κοινωνιών στο μέλλον του τόπου.

Η “Θεσσαλονίκη” μπορεί και πρέπει να αναλάβει μια τέτοια πρωτοποριακή πρωτοβουλία. Μια πρωτοβουλία, η οποία θα ακυρώσει τις ακόμη και σήμερα αρνητικές συνέπειες της μακράς περιόδου (διοικήσεις Σ. Κούβελα, Κ. Κοσμόπουλου, Δ. Δημητριάδη, β. Παπαγεωργόπουλου) της συναλλαγής, της κακοδιαχείρισης και της διαφθοράς στον κεντρικό δήμο της πόλης, αλλά και θα υπερβεί την στασιμότητα -στην οποία έχει περιπέσει πλέον, μετά από μια σύντομη περίοδο κάποιων πρωτοβουλιών με θετική κατεύθυνση- της σημερινής διοίκησης υπό τον Γ. Μπουτάρη, η οποία στερείται παραγωγικών εμπνεύσεων, δημιουργικής πνοής και συνεκτικού μακροπρόθεσμου σχεδιασμού.

Για τους λόγους αυτούς, πολίτες της πόλης, γυναίκες και άνδρες, κομματικοί σχηματισμοί, πολιτικές οργανώσεις και δίκτυα πολιτών, άτομα από τον χώρο της Τ.Α., αναλαμβάνουν σε μια πρώτη φάση την πρωτοβουλία, υπό τον τίτλο “Κίνηση: Ποια πόλη μας αξίζει;”, για την συγκρότηση παράταξης, η οποία θα καταρτίσει συνδυασμό για την διεκδίκηση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης στις επόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η “Κίνηση: Ποια πόλη μας αξίζει;” θα δώσει συνέντευξη τύπου την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, στις 12 το μεσημέρι,  στην “Λέσχη του περιοδικού ΕΝΕΚΕΝ” (Προξένου Κορομηλά 37, πρώτος όροφος), όπου θα παρουσιαστούν οι γενικοί προγραμματικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα προωθηθεί η προσπάθεια συγκρότησης του νέου αυτοδιοικητικού πολιτικού σχήματος.

Η συνέντευξη με τους εκπροσώπους του Τύπου θα είναι συγχρόνως ανοικτή και προς όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες της Θεσσαλονίκης.”

Σχολιάστε