My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

“Ειδομένη, κέντρο της Ευρώπης”

Παρέμβαση Γκουντενούδη σε ελληνογερμανικό φόρουμ.

Στην 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση με τίτλο «Ο Δήμος γκρεμίζει το τείχος της κρίσης» συμμετείχε ο δήμαρχος Παιονίας, Χρ. Γκουντενούδης, κάνοντας παρέμβαση για το μείζον εθνικό και ευρωπαϊκό θέμα των προσφυγικών κυμάτων που διέρχονται από τη χώρα μας και τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή η Ειδομένη του Δήμου Παιονίας είναι το Κέντρο της Ευρώπης! 

gountenoudis«Με πάνω από 500.000 καταγεγραμμένους πρόσφυγες, οι οποίοι περιθάλπονται και φροντίζονται στην Ειδομένη, στα βόρεια σύνορα της χώρας μας, ο Δήμος Παιονίας αλλά και οι νησιωτικοί δήμοι της χώρας έχουν ανάγκη από την προσοχή και στήριξη όλης της Ευρώπης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκουντενούδης.

Ταυτόχρονα επεσήμανε μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη την ανάγκη συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ δήμων, κρατικών αρχών και Ευρώπης «ώστε να μην διακινδυνεύσει ελέω ασυνεννοησίας και έλλειψης ομοψυχίας και αλληλεγγύης το κοινό ευρωπαϊκό όραμα».

Οι εργασίες της συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 4 και 6 Νοεμβρίου περιλαμβάνοντας ποικίλες ενημερωτικές δραστηριότητες και συναντήσεις για τους Έλληνες δημάρχους.

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των δύο χωρών είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους σε ένα διαδραστικό φόρουμ διαλόγου και να εξοικειωθούν με παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών μέσα από την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

synedrioΟ Δήμαρχος Παιονίας συμμετείχε σε μια σειρά συζητήσεων συνεργασίας  που αφορούσαν τη Διαχείριση Απορριμμάτων και τη δημιουργία ενός πράσινου δήμου, όπου παρουσιάστηκε το υπερσύγχρονο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Βερολίνου. Στη συνέχεια παρακολούθησε την ενημέρωση σχετικά με τις Νεοφυείς επιχειρήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και  την Προοδευτική Ενεργειακή Πολιτική.

Αργότερα έλαβε μέρος και παρενέβη στη συζήτηση που αφορούσε το κρίσιμο πανευρωπαϊκό «προσφυγικό ζήτημα» με τίτλο «Δήμος με Κοινωνικό Πρόσωπο: Συμμετοχή και Ενσωμάτωση Μεταναστών».

«Σε γενικές γραμμές οι εργασίες της Συνέλευσης ήταν πολύ χρήσιμες για το Δήμο Παιονίας και συνολικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς γνωστοποιήθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο πολλά από τα σοβαρά και καθημερινά προβλήματα δημάρχων και δημοτών και παράλληλα, έγινε ένα ακόμα βήμα αναφορικά με τις προοπτικές ελληνογερμανικής συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Παιονίας.

Σχολιάστε