My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κάτι τρέχει με τον Άδωνι.

Της Βούλας Κεχαχιά.


Ή για την ακρίβεια κάτι τρέχει µε τον Αδωνι και την ηγεσία της Νέας ∆ηµοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Open είχε πει ότι δεν µπορεί να είναι σίγουρος για την αθωότητα όλων των προσώπων που εµπλέκονται στη Novartis, µε την επισήµανση δε ότι µπορεί να υπήρξε και σκάνδαλο. Αρα απέφυγε να πει ότι a priori -ήταν τα λόγια του- όλοι είναι εξ ορισµού αθώοι.

Αυτή η αναφορά πέρασε περίπου στο ντούκου µπροστά στις πιο ερεθιστικές αφηγήσεις για οικογενειακές καταστάσεις ή άλλα ζητήµατα που είναι γενικώς πιο εύπεπτα. Οσοι όµως άκουσαν τότε τον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης ερµήνευσαν τα λεγόµενά του ως µια συνειδητή απόσταση από εξελίξεις που ανέµενε όλο το πολιτικό σύστηµα περί τη Novartis.

Στον αντίποδα ο Αδωνις Γεωργιάδης, µετά την αποστολή δικογραφίας στη Βουλή για τον Ανδρέα Λοβέρδο, επίσης µε τηλεοπτική του συνέντευξη έσπευσε να διαπιστώσει ότι ο συνάδελφός του στη Βουλή είναι «αθώος», ότι όλα αυτά είναι «ανοησίες», και να του φωνάξει διαδικτυακά «µαζί σου Ανδρέα». Καλώς. Οπωσδήποτε τους ενώνουν και οι µαραθώνιοι που έχουν τρέξει µαζί. Οµως, κακά τα ψέµατα, δηµιουργείται µια σύγχυση για το ποια είναι η επίσηµη γραµµή της Νέας ∆ηµοκρατίας. Ή για το ποιος την εκφράζει. Ο πρόεδρος ή ο αντιπρόεδρος; Η ανακοίνωση δε της Ν∆ για τις εξελίξεις που συνδέονται µε τη Novartis περιπλέκουν ακόµη περισσότερο την εικόνα. Η αξιωµατική αντιπολίτευση όχι µόνο πρόλαβε το ΚΙΝΑΛ -για στέλεχος του οποίου πήγε δικογραφία στη Βουλή- στο να εκδώσει ανακοίνωση, αλλά κατηγορεί ευθέως δικαστικούς λειτουργούς ότι συµπράττουν σε µια σκανδαλώδη κατάσταση επειδή δέχονται να ανακοινώσουν σε δόσεις το πόρισµά τους.

 Σηµειωτέον πως πρόκειται για τους ίδιους εισαγγελείς που έβαλαν στο αρχείο τους φακέλους της υπόθεσης για τέσσερα πολιτικά πρόσωπα. Για τους ίδιους εισαγγελείς που απειλούνται δηµοσίως µε µηνύσεις αλλά κανείς δεν αρθρώνει κουβέντα για πιέσεις προς τη ∆ικαιοσύνη ή απόπειρα χειραγώγησης των λειτουργών της.

Είναι λοιπόν η κρίση τους ορθή όταν αρχειοθετούν την υπόθεση για τέσσερις, αλλά θολή και σκανδαλώδης όταν διερευνούν τους έξι; Μπερδευτήκαµε. Το ίδιο και οι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι, που βλέπουν µια υποβόσκουσα κρίση στις σχέσεις προέδρου και αντιπροέδρου της Ν∆ µε αφορµή όχι τόσο τη Novartis όσο ενδεχοµένως αδήλωτες φιλοδοξίες που κατεβάζουν χαµηλά τον πήχη των ευρωεκλογών.

Άρθρο στο ΕΘΝΟΣ

Σχολιάστε