My Twitter Feed

11 Μαΐου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κάναν πειραματικά δυο σχολεία

Το 2ο Λύκειο και το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς είναι τα μόνα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης στη Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, τα οποία μετατρέπονται, σύμφωνα με την απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, σε πειραματικά.

Συνολικά στη χώρα, θα χαρακτηρίζονται πλέον ως πειραματικά ή πρότυπα 50 γυμνάσια και λύκεια, για την νέα σχολική  χρονιά 2021-2022.  Έτσι, στα 28 πρότυπα και 34 πειραματικά που ήδη λειτουργούσαν, προστίθενται άλλα 41 και 9 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, τα πειραματικά σχολεία είναι μονάδες εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε τυχαίο δείγμα του μαθητικού πληθυσμού ΠΕΙ.Σ. που εισάγεται σε αυτά με κλήρωση. Μια κλήρωση, που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου.

Ως γνωστό, στη μετατροπή σχολείων του Κιλκίς σε πειραματικά ή πρότυπα, έχουν αντιδράσει έντονα, τόσο η τοπική ΕΛΜΕ, όσο και εκπαιδευτικοί σχολείων, ξεχωριστά. Έτσι, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι περεταίρω εξελίξεις.

Σχολιάστε