My Twitter Feed

6 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για την απεργία

*Και δήλωση της βουλευτού Ειρ. Αγαθοπούλου.

Με σύνθημα “18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ! – ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ”, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κιλκίς συμμετέχει μεθαύριο Πέμπτη στη γενική, πανεργατική απεργία κατά των προωθούμενων μέτρων λιτότητας και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Κιλκίς, με προσυγκέντρωση στο πεζόδρομο της Κ. Γαβριηλίδη, κάτω από τα γραφεία του,  στις 10:30 το πρωί .

 Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

Τα νέα προωθούμενα μέτρα λιτότητας και ο προϋπολογισμός του 2013 οδηγούν τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή, που όμοιά της άλλες χώρες μόνο εν καιρώ πολέμου έχουν βιώσει.

Η απεργιακή κινητοποίηση, που αποφάσισαν τα συνδικάτα για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα για την αναγκαία κλιμάκωση των αγώνων διαρκείας των εργαζομένων ενάντια στα αντικοινωνικά και βάρβαρα νέα μνημονιακά μέτρα, που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα και να στείλει ηχηρό μήνυμα ανυπακοής και ανατροπής στους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι θα συνεδριάσουν την ίδια μέρα στις Βρυξέλλες μεταξύ άλλων και για το ζήτημα της Ελλάδας.

Η βαθιά ταξικότητα των προωθούμενων μέτρων είναι πλέον όχι μόνο ξεκάθαρη αλλά και απροκάλυπτα κυνική και επιθετική ενάντια στον κόσμο της εργασίας και στα δικαιώματά του, απειλώντας θεμελιώδεις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος.

Απέναντι σε αυτή τη ακραία νεοφιλελεύθερη λαίλαπα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη δυναμική, μαζική και ενωτική κλιμάκωση στους αγώνες των εργαζομένων, όπως απαιτούν οι σημερινές περιστάσεις.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για να μην ψηφιστούν τα μέτρα-«λαιμητόμος» για την κοινωνία.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την ανατροπή των ασκούμενων, νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των πολιτικών εκφραστών τους, για την ακύρωση των μνημονίων, 

για την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης για μια κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! – Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!”

 

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου

Σε δήλωσή της, η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, υπογραμμίζει τα εξής:

“Τα νέα μέτρα που φέρνει εσπευσμένα στη Βουλή η Κυβέρνηση, όποια μορφή και αν έχουν, μετά και από τις δήθεν «εμπλοκές» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα που κάθε βράδυ «διαφημίζουν» τα κανάλια, μαζί με τον προϋπολογισμό για το 2013, συγκροτούν το τρίτο κατά σειρά ειδεχθές για το λαό μας μνημόνιο. Αποτελούν τη χαριστική βολή για την κοινωνία στο μέσο μιας ραγδαία εξελισσόμενης ανθρωπιστικής καταστροφής. Ο ταξικός χαρακτήρας των μέτρων είναι πια απροκάλυπτος. Καθένα από αυτά επιτίθεται κυνικά και επιλεκτικά στους φτωχούς αυτού του τόπου και όχι στους έχοντες.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, δεν έχουν πια άλλο δρόμο από τη δυναμική και αποφασιστική κλιμάκωση των αγώνων τους στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τις σχολές, στην πόλη και στην ύπαιθρο. Δεν υπάρχει πλέον άλλη επιλογή από τον ξεσηκωμό. Ακραίοι είναι αυτοί και η επίθεση στο εισόδημα και τη ζωή μας και όχι εμείς που αντιδρούμε.

Απευθυνόμενη σε κάθε σκεπτόμενο συμπολίτη μας, σε κάθε νέο και νέα στο Κιλκίς, σας καλώ να μετατρέψουμε την απεργία της Πέμπτης 18 Οκτώβρη σε εκκωφαντικό μήνυμα ανυπακοής απέναντι στην κυβέρνηση και τους τοκογλύφους δανειστές. Να μη λείψει κανείς από αυτό το ραντεβού αξιοπρέπειας. Να πλημμυρίσουμε τα μπλοκ των σωματείων μας και τους δρόμους.

 ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !”

Σχολιάστε