My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ για συλλαλητήριο

Kάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 7ης Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ, απευθύνει η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της, η οποία έχει ως εξής:

“Μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου μια νέα πολιτική πραγματικότητα εγκαινιάζεται στη χώρα μας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πολύ γρήγορα άρχισε να ξεδιπλώνει ένα αυταρχικό, νεοφιλελεύθερο τρόπο διακυβέρνησης με κυρίαρχο τον ακροδεξιό λόγο.

Μέσα σε λίγες ημέρες

-Υπαναχώρησε στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά και απέρριψε χωρίς καμία διαπραγμάτευση την πρόταση για μείωσή τους που πρότεινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από 3,5% σε 2,5% με τον καταπιστευτικό λογαριασμό.
-Δημιούργησε μια υπερσυγκεντρωτική δομή, Πρωθυπουργοκεντρική με την επωνυμία «Επιτελικό κράτος» που έδειξε τα όριά της στη Σαμοθράκη και αύξησε σημαντικά τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων.
– Κατήργησε θετικές ρυθμίσεις για τους εργαζομένους, όπως η αναφορά βάσιμου λόγου για την απόλυση των εργαζομένων και η προστασία των εργολαβικών εργαζομένων.
– Προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις των επενδυτών στο Ελληνικό, καταθέτοντας τροπολογία – δώρο προς διευκόλυνσή τους για τη χωροθέτηση υψηλών κτηρίων.
– Διαφημίζει ως δικό της έργο διατάξεις, όπως τη μείωση του ΕΝΦΙΑ ή την αύξηση των συντάξεων χηρείας.
-Απαξίωσε την ψήφο των πολιτών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπό τον φόβο της απλής αναλογικής και άλλαξε βασικές διατάξεις του Κλεισθένη.
-Απαξίωσε τις Ανεξάρτητες Αρχές, παρεμβαίνοντας ευθέως στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
-Κατάργησε το Πανεπιστημιακό Άσυλο αλλά και δομές , όπως τα διετή προγράμματα για τους μαθητές των ΕΠΑΛ αλλά και την δυνατότητα πρόσβασης στα ΑΕΙ μόνο με το απολυτήριο του Λυκείου, προωθώντας ένα μέρος του μαθητικού πληθυσμού στις ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης.

Ο ελληνικός λαός, μπροστά σ’ αυτή τη νέα πραγματικότητα, είναι σίγουρο ότι θ’ αντιδράσει και θα υπερασπιστεί με αγωνιστικότητα ό,τι με πολύ κόπο πέτυχε τα χρόνια της κρίσης αλλά θα διεκδικήσει και ακόμη περισσότερα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΛΚΙΣ, στο πλαίσιο των αγώνων υπεράσπισης και διεκδίκησης των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καλεί τους πολίτες του Κιλκίς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί και φέτος με την ευκαιρία της ΔΕΘ  από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2019 στις 18:00, στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει με σύνθημα «Αγώνας για ζωή και όχι επιβίωση» και αιτήματα για:

– Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, χωρίς διακρίσεις
– Επαγγελματικά δικαιώματα σε εργασία, με υγεία και ασφάλεια
– Σταθερό κοινωνικό προϋπολογισμό
– Δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές
– Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση- Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς
– Σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις.”

Σχολιάστε