My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Κάλεσμα ΕΛΜΕ για μη νομιμοποίηση

Με ανακοίνωσή της, η ΕΛΜΕ Κιλκίς καλεί τους διευθυντές να μην συμπληρώσουν κανέναν πίνακα πριν το άνοιγμα των σχολείων, ενώ τους αιρετούς και τα μέλη των ΠΥΣΔΕ να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους αυτή τη διαδικασία.

Για το θέμα, η σχετική ανακοίνωση-καταγγελία της Ο.Λ.Μ.Ε. για την εγκύκλιο προσδιορισμού κενών-πλεονασμάτων, έχει ως εξής:

“Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για τον προσδιορισμό κενών -πλεονασμάτων ενόψει των μεταθέσεων για το σχολικό έτος 2017-2018. Η εγκύκλιος, που έχει ημερομηνία έκδοσης 7/4/2017, κοινοποιήθηκε στις Διευθύνσεις και τα ΠΥΣΔΕ σήμερα 10/4/2017, που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω διακοπών του Πάσχα.

Η εγκύκλιος απαιτεί από τις Διευθύνσεις να συγκεντρώσουν πίνακες Α συμπληρωμένους από τους Διευθυντές των κλειστών σχολείων. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποσταλούν οι πίνακες Γ από τις ΔΔΕ μετά τη γνώμη των ΠΥΣΔΕ έως τις 13/4. Επιπροσθέτως, αναφέρουμε ότι στον πίνακα που καλούνται να συμπληρώσουν, δεν υπάρχει η στήλη «εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ.

Με την εγκύκλιο εγείρονται σοβαρά εργασιακά και θεσμικά ζητήματα καθώς η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας παραβιάζει εκ νέου εργασιακά δικαιώματα (υπενθυμίζουμε τα ασφυκτικά περιθώρια των εγκυκλίων του περασμένου Αυγούστου, όπου οι διευθυντές των σχολείων καλούνταν να συμπληρώσουν λειτουργικά κενά – πλεονάσματα πριν ανοίξουν τα σχολεία και συνεδριάσουν οι σύλλογοι).

Τέλος, πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι οι πίνακες αυτοί να συμπληρώνονται με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων και όχι αποκλειστικά και μόνο από τον Διευθυντή του σχολείου.

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας και απαιτούμε την απόσυρση της εγκυκλίου και την έκδοση νέας η οποία να ορίζει νέες προθεσμίες μετά το άνοιγμα των σχολείων και σύμφωνα με τις θέσεις μας.

Καλούμε τους διευθυντές να μην συμπληρώσουν κανέναν πίνακα πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Καλούμε τους αιρετούς και τα μέλη των ΠΥΣΔΕ να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους αυτή τη διαδικασία.”

Σχολιάστε