My Twitter Feed

28 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Κι οι περιπατητές ενάντια στη μονάδα -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Διακοπές ρεύματος σε 22 οικισμούς -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Τα βρόντηξε ο Γ. Μιχαηλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δήμος Παιονίας: Μην ρυπαίνετε -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Aντικατάσταση δικτύων ύδρευσης -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Ικανοποίηση Κιλκισιωτών Αθήνας

katoxi-olokautomaΓια πορεία αναγνώρισης Ολοκαυτώματος Κρουσίων.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου διοργανώνει διήμερη ημερίδα αφιερωμένη στην Εθνική Αντίσταση, στις 25 και 26 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του δημαρχιακού μεγάρου. Ειδικό αφιέρωμα υπάρχει για το ολοκαύτωμα του Μεσόβουνου, με ομιλητή τον αντιδήμαρχο Εορδαίας κ. Σιδηρόπουλο και  για το ολοκαύτωμα των μαρτυρικών χωριών  των Κρουσίων, (Κλειστό, Κυδωνιά και Αμπελόφυτο), με ομιλητή τον πρόεδρο του Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων, Βασίλη Κωνσταντινίδη.

Ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Κώστας Στεφανίδης θα παρουσιάσει βίντεο των μαρτυρικών χωριών του Κιλκίς με μαρτυρίες από επιζήσαντες κατοίκους.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ξένοι πρεσβευτές στην Ελλάδα, αντιπροσωπείες του εξωτερικού, φορείς από Ελλάδα, πνευματικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες, αντιστασιακοί και άλλοι.

Σχετικά, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ αναφέρει:

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στους Κιλκισιώτες της Αθήνας, που ο αγώνας που ξεκίνησε ο σύλλογος μας εδώ και ένα χρόνο για την ανάδειξη, αναγνώριση και γνωστοποίηση του ολοκαυτώματος δικαιώνεται.

Το «άγνωστο» ολοκαύτωμα των Κρουσίων σιγά-σιγά, αλλά σταθερά παίρνει την θέση του στην ιστορία του τόπου μας για να θυμίζει στις τωρινές και τις επόμενες γενιές τη θυσία και την προσφορά ζωής των συμπατριωτών μας σε όλους εμάς. 

Μετά την ομόφωνη απόφαση  του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, στις 8 Απριλίου 2013,  να υποβάλει αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών να συμπεριληφθούν στους μαρτυρικούς τόπους τα τρία χωριά, έρχεται ένας άλλος μαρτυρικός δήμος, εκτός νομού, να τιμήσει τους ηρωικούς συμπατριώτες μας.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό που ο μαρτυρικός δήμος Χαϊδαρίου συμπεριέλαβε και τιμά τα τρία μαρτυρικά χωριά του νομού μας.”

Σχολιάστε