My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Ιερισσός: Κάηκαν απορριμματοφόρα

Ολοσχερώς κάηκαν τρία απορριμματοφόρα του Δήμου Αριστοτέλη στον χώρο στάθμευσης τους στην Ιερισσό κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

ierissos-001«Κάποιοι είδαν να καίγεται ένα απορριμματοφόρο στο χώρο στάθμευσης περίπου στις 6:30 το πρωί. Μέχρι να πλησιάσουν στο σημείο κάτοικοι είχαν καεί ολοσχερώς και τα άλλα δύο που βρίσκονταν ακριβώς δίπλα» λέει ο Γ. Ζουμπάς, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη σημειώνοντας πως ο χώρος στάθμευσης φυλάσσεται μέχρι τις 6 το πρωί.

Για το συμβάν διενεργείται έρευνα από την πυροσβεστική και την αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος στάθμευσης των απορριμμάτων απέχει ένα χιλιόμετρο περίπου από το χωριό. Η πυροσβεστική δηλώνει ότι ακόμη δεν έχει εξαχθεί το πόρισμα της έρευνας αλλά προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Χαλκιδικής μετά το συμβάν αυτό το οποίο προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το αν ήταν ή όχι εμπρησμός.

Να υπενθυμίσουμε ότι χτες η δημοτική αρχή του Δήμου Αριστοτέλη με αφορμή την ανάκληση της δύο τεχνικών μελετών για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές και τις πρόσφατες  κινητοποιήσεις των εργαζομένων της εταιρείας εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας την εταιρεία για προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης μέσω εκβιαστικών διλημμάτων του «όλα ή τίποτα», διλήμματα που σύμφωνα με την δημοτική αρχή «μοναδικό στόχο έχουν την ευόδωση του συνόλου των επιχειρηματικών τους σχεδίων». Επιπλέον η δημοτική αρχή κατηγορούσε την εταιρεία ότι χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους της για να εκβιάσει καταστάσεις.

Παράλληλα η δημοτική αρχή δήλωνε ξεκάθαρα την αντίθεσή της στην επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές, «γιατί μετατρέπει το σύνολο της περιοχής μας σε μία απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης, η οποία θα επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες».

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι ο τέως δήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη Χρ. Πάχτας λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές «διέβλεπε» τον κίνδυνο πως αν κυριαρχήσει στις εκλογές η άποψη «όχι στην συνέχιση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» …ίσως να καούν χωριά…..

Πηγή: alterthess.gr – Σταυρούλα Πουλημένη

Σχολιάστε