My Twitter Feed

29 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Κι οι περιπατητές ενάντια στη μονάδα -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Διακοπές ρεύματος σε 22 οικισμούς -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Τα βρόντηξε ο Γ. Μιχαηλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δήμος Παιονίας: Μην ρυπαίνετε -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Aντικατάσταση δικτύων ύδρευσης -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

ΙΕΚ …ονομασίας προέλευσης!

Περί τους 90 είναι οι ενδιαφερόμενοι για φοίτηση στο νεοσύστατο ΙΕΚ Παιονίας με έδρα τη Γουμένισσα. Αριθμός εξαιρετικά ικανοποιητικός που εγγυάται τη βιωσιμότητα της νέας Εκπαιδευτικής Μονάδας.

iek-001Ήδη αυτές τις μέρες ξεκίνησε η λειτουργία του ενός από τα τρία Τμήματα που προβλέπονται για το ΙΕΚ. Είναι το Τμήμα Αμπελουργίας-Οινολογίας με 15 σπουδαστές. Τα άλλα δύο Τμήματα θα λειτουργήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Είναι τα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας και Πληροφορικής. Τα τρία Τμήματα αναμένεται να αριθμούν περί τους 70-80 σπουδαστές με τάση θεαματικής αύξησης στη συνέχεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το άγγελμα της λειτουργίας του ΙΕΚ κατέθεσαν αιτήσεις εγγραφής 90 άτομα.

Το ΙΕΚ Παιονίας θα λειτουργεί απογευματινές ώρες στο ισόγειο του Γυμνασίου Γουμένισσας. Η φοίτηση είναι εντελώς δωρεάν και οι σπουδαστές προέρχονται κυρίως από την  Παιονία αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Η φοίτηση θα ολοκληρώνεται σε τέσσερα εξάμηνα. Διευθυντής του ΙΕΚ Παιονίας είναι ο κ.Αθ.Καμέσης με καταγωγή από τη Γοργόπη.

Το ιστορικό

Η ίδρυση του ΙΕΚ Παιονίας με έδρα τη Γουμένισσα ήταν ένα αίτημα της περιοχής τα τελευταία χρόνια. Με βασικό αντικείμενο φυσιολογικά την αμπελουργία-οινολογία. Το αίτημα υποβλήθηκε επίσημα από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου Παιονίας με δήμαρχο τον κ. Αθ.Λαπόρδα. Εκτοτε πραγματοποιήθηκαν πολλές «οχλήσεις» προς τους κυβερνώντες με επισκέψεις στην Αθήνα τόσο του κ.Λαπόρδα όσο και του «γεωγραφικού» αντιδημάρχου Γουμένισσας Ιω.Αλίρη.

Η υπόθεση του ΙΕΚ έλαβε την αποφασιστική ώθηση όταν ο βουλευτής Γ.Γεωργαντάς βρέθηκε στη θέση του Υφυπουργού Παιδείας. Η υπόθεση «έτρεξε» με ταχύτητα και παρά κάποιες εγγενείς διαδικαστικές αγκυλώσεις, είχε το αίσιο τέλος με την τμηματική έστω λειτουργία του ΙΕΚ Παιονίας με έδρα τη Γουμένισσα.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε