My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Ιδού ο φταίχτης για τη ΚΑΠΝΙΚΗ”

Την Ανώνυμη Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος (ΠΑΕΓΑΕ), η οποία είναι θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, δείχνει ο Γ. Γεωργαντάς ως υπεύθυνη για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΕ.

Τονίζοντας ότι η ΠΑΕΓΑΕ εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών, ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ υπογραμμίζει ότι η εν λόγω εταιρεία “δεν επιτρέπει στην Καπνική Μιχαηλίδη ΑΕ να αξιοποιήσει  τις αποθηκευμένες ποσότητες καπνού και να τις εξάγει βάση υπογραφέντων παραγγελιών”, ενώ  ξεκίνησε με πολύ αργούς ρυθμούς μια καταμέτρηση “η οποία είναι βέβαιο ότι όταν ολοκληρωθεί θα έχει συμπαρασύρει την Εταιρεία στο κλείσιμο, τους εργαζόμενους στην ανεργία και τους παραγωγούς καπνών στην αγωνία για τη διεκδίκηση των χρημάτων τους”.

Η ανακοίνωση του κ. Γεωργαντά, με την οποία γνωστοποιεί ότι αύριο (Πέμπτη) το πρωί θα καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, έχει ως εξής:

“Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για εργοστάσια που κλείνουν λόγω της κρίσης, της έλλειψης αντικειμένου και της μείωσης του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Αυτές τις μέρες στο Κιλκίς ζούμε όμως κάτι πρωτόγνωρο.

Μία ιστορική εταιρεία η «Καπνική Μιχαηλίδης Α.Ε.» , μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας καπνών παγκοσμίως δέχεται το τελειωτικό χτύπημα σε σχέση με την επιβίωση της από μια εταιρεία που εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα η ΠΑΕΓΑΕ, δηλαδή η προνομιούχος Ανώνυμη Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος , η οποία είναι θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας δεν επιτρέπει στην Καπνική Μιχαηλίδη ΑΕ να αξιοποιήσει  τις αποθηκευμένες ποσότητες καπνού και να τις εξάγει βάση υπογραφέντων παραγγελιών που έχει.

Η ΠΑΕΓΑΕ είναι υπεύθυνη για την εποπτεία της ποσότητας και της ποιότητας των καπνών και εκδίδει τίτλους για την αποθήκευσή τους. Ενώ έχει τη δυνατότητα να διευκολύνει την ολοκλήρωση συγκεκριμένης παραγγελίας αποδεσμεύοντας μέρος των αποθηκευμένων καπνών δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο και με πολύ αργούς ρυθμούς ξεκίνησε μια καταμέτρηση η οποία είναι βέβαιο ότι όταν ολοκληρωθεί θα έχει συμπαρασύρει την Εταιρεία στο κλείσιμο, τους εργαζόμενους στην ανεργία και τους παραγωγούς καπνών στην αγωνία για τη διεκδίκηση των χρημάτων τους.

Οι 530 μόνιμοι και εποχιακοί εργαζόμενοι της Εταιρείας δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι μία εταιρεία που εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών δεν βοηθάει έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η παραγγελία που βρίσκεται σε εκκρεμότητα για να πληρωθούν οι ίδιοι στους οποίους οφείλονται μισθοί 5 μηνών περίπου και να συνεχίσει την λειτουργία της η Εταιρεία.

Ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς αύριο το πρωί θα καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών που έχει εκ του νόμου την εποπτεία της ΠΑΕΓΑΕ και θα επιδιώξει απαντήσεις και λύσεις προκειμένου να μην οδηγηθούν στην ανεργία 530 εργαζόμενοι. Η Παιονία και το Κιλκίς δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος, ιδίως δε όταν οφείλεται στην αδράνεια και την ανευθυνότητα οργάνων που θα έπρεπε να συμβάλλουν τουλάχιστον στη διατήρηση των υφισταμένων θέσεων εργασίας.”

Σχολιάστε