My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ιδού η Ρόδος…

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής όπου θα εξεταστούν παρουσία των εκπροσώπων τους τα προβλήματά τους πρότειναν οι αγρότες.

Νομίζω πως είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιδέα την οποία πρέπει κυβέρνηση και κόμματα να υιοθετήσουν, αν βεβαίως επιθυμούν να βρεθεί λύση.

Μέχρι τώρα είχαμε μονολόγους, κραυγές, απειλές, παρελθοντολογία, αγωνιστική πλειοδοσία εκ του ασφαλούς από αυτοχειροτονημένους μάγους και δικαστήρια προθέσεων.

Η κυβέρνηση έχει καταθέσει μια δέσμη μέτρων. Την έχουν απορρίψει τα μπλόκα των αγροτών και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ζητούν να αποσυρθεί και να ξεκινήσει ο διάλογος από μηδενική βάση. Κι αυτό όμως να συμβεί, η κυβέρνηση δεν μπορεί να επεξεργαστεί κάτι τελείως διαφορετικό από τη στιγμή που ο πυρήνας της πολιτικής της δεν μπορεί ν’ αλλάξει.

Και δεν μπορεί ν’ αλλάξει (προς το καλύτερο για τους αγρότες) γιατί το τρίτο Μνημόνιο δεν το επιτρέπει.

Αν μάλιστα έχουν βάση οι πληροφορίες που κυκλοφορούν, οι δανειστές απαιτούν περισσότερο σκληρά μέτρα και στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό.

Το τι ακριβώς επιδιώκουν στο συγκεκριμένο ζήτημα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ψήφισαν το Μνημόνιο πριν από μερικούς μήνες δεν είναι σαφές.

Γλυκερά μισόλογα από τη Νέα Δημοκρατία που κινείται στην αλεξίσφαιρη λογική «γιατί να βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα», ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη προσηλωμένη στην αντίληψη «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» εξαντλείται σε άτρωτες γενικότητες του τύπου:

«Το κίνημα των αποφασισμένων θα σαρώσει στο πέρασμά του ό,τι μένει κάτω από τον πήχη των προσδοκιών του… να γράψουμε μαζί μια συμφωνία αλλαγών και να δώσουμε διέξοδο σ’ αυτόν τον χείμαρρο» (από το άρθρο της Φώφης Γεννηματά στην «Αγορά» 30-1-2016).

Ας κάτσουν λοιπόν γύρω από ένα τραπέζι, ας αφήσουν στην άκρη τις πληκτικές αερολογίες κι ας τοποθετηθούν επί της ουσίας:

Ποια είναι η κατάσταση σήμερα στον αγροτικό τομέα;

Τι προτείνουν να γίνει για να μην καταρρεύσει το αγροτικό εισόδημα;

Ποιες ρυθμίσεις είναι απαραίτητο να προωθηθούν προκειμένου να προστατευτεί η μικρομεσαία αγροτιά για την οποία όλοι κόπτονται;

Ποιο είναι το μακροπρόθεσμο σχέδιό τους για τον πρωτογενή τομέα;

Πώς θα εκκαθαριστεί το πεδίο από τους ατσίδες με τις πολλές ιδιότητες που «κλέβουν» πόρους από τους κατ’ επάγγελμα αγρότες;

Και βεβαίως οφείλουν να αναμετρηθούν στα σοβαρά με το μείζον και ενοχλητικό ερώτημα, το οποίο όμως οι πάντες (και οι ακτιβιστές του χώρου και η κυβέρνηση και τα κόμματα του λεγόμενου ευρωπαϊκού τόξου) αποφεύγουν να θέσουν: Υπάρχει εναλλακτική διέξοδος για την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης;

Ανάγωγα

Επιμένουν κόμματα, μέσα ενημέρωσης και δημοσιολόγοι στην κριτική που κάνουν στον Μάκη Μπαλαούρα για τη δήλωσή του σχετικά με το ιδεώδες της «17 Νοέμβρη» να αφαιρούν τη λέξη «λαθεμένο» που χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή, λόγω του Εθνικού Θεάτρου, είναι επίκαιρος ο Αλμπέρ Καμί, να θυμίσουμε μια φράση του για την υποχρέωση αυτών που έχουν δημόσιο λόγο: «Εχουν καθήκον να αρνούνται να πουν ψέματα για κάτι που γνωρίζουν».

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε